Alles over de nieuwe economie onder één dak.

New Yorkse Signature Bank krijgt toestemming om blockchainplatform voor betalingen te lanceren

Peter Slagter
Peter Slagter

De New Yorkse Signature Bank gaat een betalingsplatform lanceren dat gebaseerd is op blockchaintechnologie. Het platform moet de efficiëntie van realtime betalingen verhogen. Gisteren ontving de bank toestemming van de NYDFS en FDIC.

Adoptie

Het platform wordt in samenwerking met trueDigital Holdings gebouwd, een fintech-bedrijf gespecialiseerd in de bouw van technologie voor exchanges en betalingsverkeer. Het bedrijf levert primair diensten aan financiële markten.

Gisteren ontving Signature officieel toestemming van de New York State Department of Financial Services (NYDFS) voor de lancering van het nieuwe platform. Daarnaast liet de Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC) weten dat de verzekering van geldstromen geregeld is.

Het platform gaat Signet heten, en maakt mogelijk dat klanten van de bank op een willekeurig moment op de dag een betaling kunnen uitvoeren. De dienst gaat vanaf 1 januari 2019 de lucht in. Volgens de bank zijn alle transacties beveiligd, zonder transactiekosten, en zonder derde partijen. Het geld gaat dus direct van de ene klant naar de andere.

De dienst is niet voor iedereen toegankelijk. Het bedrag op de rekening moet minimaal $250.000 zijn. Scott Shay, voorzitter van het bestuur van Signature, legt uit dat er diverse industriën zijn die baat hebben bij realtime transacties, waaronder de energiesector en OTC-handelskantoren.

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds de opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Meer nieuws

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.