Alles over de nieuwe economie onder één dak.

Nieuwe wetsvoorstellen Amerika gericht op marktmanipulatie en regulering cryptovaluta

Peter Slagter
Peter Slagter

Met twee nieuwe wetsvoorstellen moet Amerika zichzelf opnieuw positioneren als leider in de cryptomarkt. De wetsvoorstellen zijn gericht op marktmanipulatie en het concurrentievermogen van de huidige regelgeving. 

Regelgeving

De twee nieuwe wetsvoorstellen zijn ingediend door congresleden Darren Soto en Ted Budd. Het ultieme doel van de wetgeving is om Amerika te herpositioneren als leider in de cryptocurrency-industrie. De voorstellen heten “The Virtual Currency Consumer Protection Act of 2018” en “The U.S. Virtual Currency Market and Regulatory Competitiveness Act of 2018”.

Volgens het duo kunnen virtuele valuta en de onderliggende blockchain-technologie een flinke boost geven aan economische groei. Daarom willen ze het congres van data voorzien waaruit blijkt hoe risico's rondom cryptovaluta het best aangekaart kunnen worden, zonder de ontwikkeling ervan in de weg te zitten.

“Dat is waarom we er enerzijds voor moeten zorgen dat de VS voorloper is op het gebied van consumentenbescherming, en anderzijds voor een omgeving moeten zorgen die het opbloeien van nieuwe technologieën stimuleert.”

Omdat de regulering van cryptovaluta en blockchain-technologie verre van soepel op gang is gekomen in Amerika, hebben veel bedrijven het heft in eigen hand genomen. Zo worden er offshore-operaties opgezet om onder de onzekerheid van het ondernemersklimaat in Amerika uit te komen.

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds de opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Meer nieuws

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.