Alles over cryptogeld, in gewone mensentaal.

Swiss Post en Swisscom ontwikkelen nieuw blockchainplatform voor zakelijk gebruik

Peter

De nationale postdienst van Zwitserland, Swiss Post, gaat samenwerken met Swisskom om nieuwe blockchain-infrastructuur voor decentrale applicaties op te tuigen. De twee bedrijven gebruiken Hyperledger Fabric als basis voor de oplossing.

Afgelopen donderdag kwam het tweetal naar buiten met het nieuws. Ze gaan een besloten blockchainnetwerk bouwen met gebruik van Hyperledger Fabric. Ze gaan het zelf gebruiken, en stellen het netwerk open voor gebruik door andere bedrijven.

De infrastructuur moet voldoen aan strenge veiligheidsvereisten van banken, en alle gegevens blijven binnen de grenzen van Zwitserland. Als voordeel van het nieuwe systeem stellen de bedrijven dat het om een energiezuinige oplossing gaat:

“In contrast to “public blockchains” (e.g. bitcoin and ethereum), this private blockchain infrastructure requires much less energy, since it can only be used by identified users who have a contractual relationship with the providers of an application. This enables more efficient agreement procedures as well as significantly higher security and performance.”

De eerste applicaties moeten in kwartaal 2 van 2019 op het platform gaan draaien. De focus ligt op applicaties van grote bedrijven en overheden die bedrijfsprocessen willen digitaliseren en optimaliseren in een veilige en vertrouwde omgeving.

Zowel Swiss Post als Swisscom gebruiken blockchaintechnologie al voor verschillende doeleinden. Zo werkt Swisscom vanuit een dochteronderneming aan een blockchainsysteem die de uitgifte en verkoop van aandelen faciliteert.

Bron

Verder lezen? Dit nieuwsbericht is gebaseerd op het volgende artikel: https://www.coindesk.com/swiss-post-swisscom-developing-new-blockchain-platform-on-hyperledger.

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.