Alles over cryptogeld, in gewone mensentaal.

ICO's zijn "effectieve manier" om geld op te halen, aldus voorzitter SEC

Peter

Jay Clayton, voorzitter van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), stelde in een speech dat een ICO een effectieve manier is om geld op te halen. Wel met een kanttekening: "hou je aan de wet".

Met z'n speech blikte Clayton terug op 2018 en keek vooruit naar de plannen van de waakhond voor 2019. Hij sprak daarbij ook over ICO's: "I believe that ICOs can be effective ways for entrepreneurs and others to raise capital."

Maar, zo voegde hij eraan toe, hou je wel aan de regels die voor securities gelden. Dat we hier met nieuwe technologie te maken hebben, verandert niets aan het feit dat als er securities worden verhandeld, de regels die daarop van toepassing zijn gevolgd moeten worden, aldus Clayton.

Hij vergeet daarbij te vermelden dat het voor de meeste startups wel duidelijk was dat de regels rondom securities gevolgd moesten worden, maar dat het onduidelijk was of de nieuw geïntroduceerde munt wel of geen security is.

In zijn toespraak verwijst Clayton nog eens naar SEC's FinHub, de tak van de SEC die toegankelijk zou moeten zijn voor ondernemers om hun ideeën te toetsen: “As the FinHub and our other activities demonstrate, our door remains open to those who seek to innovate and raise capital in accordance with the law”.

Bron

Verder lezen? Dit nieuwsbericht is gebaseerd op het volgende artikel: https://www.coindesk.com/icos-are-effective-way-to-raise-capital-if-rules-are-followed-sec-chairman.

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.