Alles over de nieuwe economie onder één dak.

ICO's zijn "effectieve manier" om geld op te halen, aldus voorzitter SEC

Peter Slagter
Peter Slagter

Jay Clayton, voorzitter van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), stelde in een speech dat een ICO een effectieve manier is om geld op te halen. Wel met een kanttekening: “hou je aan de wet”.

Regelgeving

In z’n speech blikte Clayton terug op 2018 en keek vooruit naar de plannen van de waakhond voor 2019. Hij sprak daarbij ook over ICO's: “Ik geloof dat ICO's een effectieve manier kunnen zijn waarop ondernemers kapitaal kunnen binnenhalen.”

Maar, zo voegde hij eraan toe, hou je wel aan de regels die voor securities gelden. Dat we hier met nieuwe technologie te maken hebben, verandert niets aan het feit dat als er securities worden verhandeld, de regels die daarop van toepassing zijn gevolgd moeten worden, aldus Clayton.

Hij vergeet daarbij te vermelden dat het voor de meeste startups wel duidelijk was dat de regels rondom securities gevolgd moesten worden, maar dat het onduidelijk was of de nieuw geïntroduceerde munt wel of geen security is.

In zijn toespraak verwijst Clayton nog eens naar SEC's FinHub, de tak van de SEC die toegankelijk zou moeten zijn voor ondernemers om hun ideeën te toetsen: “Zoals uit de ‘FinHub’ en andere activiteiten blijkt, staat onze deur open voor iedereen die op een nieuwe manier, en in overeenstemming met de wet, kapitaal wil ophalen.”

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds de opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Meer nieuws

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.