Alles over de nieuwe economie onder één dak.

Boerse Stuttgart start met handel cryptovaluta in eerste helft 2019

Peter Slagter
Peter Slagter

De op één na grootste aandelenbeurs van Duitsland, Boerse Stuttgart, start met de handel in cryptovaluta in de eerste helft van 2019. De exchange ondersteunt eerst enkel bitcoin en ether. Later komen er “ICO-tokens” bij.

Exchange

Afgelopen woensdag kondigde het bedrijf aan (PDF) dat het gaat samenwerken met fintech-bedrijf solarisBank om de infrastructuur gereed te maken. solarisBank heeft een banklicentie in Duitsland, en is gespecialiseerd in digital asset trading.

Boerse Stuttgart CEO Alexander Hoptner over de samenwerking:

“solarisBank is een geweldige partner voor ons, omdat ze expertise hebben op het gebied van technologie en bankzaken. Die combinatie is waardevol. Samen kunnen we centrale diensten ontwikkelen rondom de waardeketen van digitale assets.”

In eerste instantie kan er alleen gehandeld worden in bitcoin en ether. Later moet dat aanbod uitgebreid worden met andere tokens. Dat moet hand-in-hand gaan met de ontwikkeling en lancering van een eigen ICO-platform.

Zowel individuen als grote beleggers kunnen handelen op het platform van Boerse Stuttgart. Qua features is het platform vergelijkbaar met die van het aandelenplatform. In augustus sprak de beurs voor het eerst over haar crypto-plannen.

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds de opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Meer nieuws

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.