Alles over de nieuwe economie onder één dak.

Spaanse stroomproducent brengt supply chain in kaart middels blockchaintechnologie

Peter Slagter
Peter Slagter

Eén van 's werelds grootste producenten van groene energie gaat blockchaintechnologie gebruiken om de eigen supply chain beter in kaart te brengen. In eerste instantie volgt het bedrijf vijf wind- en hydrofaciliteiten van productie tot levering.

Adoptie

ACCIONA Energia is grote energieproducent die aan meer dan 6 miljoen huishoudens groene energie levert. Het bedrijf staat bekend als  een voorloper op het gebied van hernieuwbare energie.

Volgens de aankondiging werkt de stroomleverancier samen met FlexiDAO, een in Barcelona gevestigde start-up die onder andere software levert aan energiebedrijven. Eén van de doelen van ACCIONA is om klanten zelf beter inzicht te geven in waar de energie vandaan komt.

In eerste instantie wordt de supply chain van vijf wind- en hydrofaciliteiten onder de loep genomen, waarbij de stroom gevolgd wordt van productie tot de levering aan klanten. Een deel van de gegevens moet inzichtelijk worden voor klanten zelf.

Het bedrijf wil de technologie ook in andere markten inzetten. Vooral in landen waar geen goed cerficeringssysteem voor groene energie beschikbaar is liggen volgens het bedrijf kansen.

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds de opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Meer nieuws

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.