Alles over de nieuwe economie onder één dak.

Rapport Chainalysis: op 6% van de 460 miljoen bitcoin-adressen staat BTC

Peter Slagter
Peter Slagter

Recent kwam onderzoeksbedrijf Chainalysis naar buiten met nieuwe marktcijfers. Van de in totaal 460 miljoen adressen zijn er 172 miljoen (37%) economisch relevant. Op 27 miljoen adressen staat daadwerkelijk bitcoin opgeslagen.

Markt Bitcoin

Een adres is onderdeel van het bitcoin-netwerk. Je kunt het zien als een rekening waarop je geld kunt ontvangen en bewaren. Ze zijn gratis, makkelijk aan te maken, en je kunt er meerdere gebruiken. Er zijn in totaal zo'n 460 miljoen bitcoin-adressen gebruikt.

Van die 460 miljoen zijn er nu 172 miljoen in gebruik door personen en bedrijven. Deze groep adressen wordt door Chainalysis "economisch relevant" genoemd. Het overige deel is waarschijnlijk maar één keer gebruikt om kort wat bitcoin op te zetten, bijvoorbeeld om een betaling tussen twee partijen mogelijk te maken. Op 27 miljoen van de 172 miljoen adressen staat daadwerkelijk meer dan 0 BTC. 

Chainalysis kwam ook naar buiten met cijfers over de economische waarde van transacties. Tussen augustus en oktober 2018 werd ongeveer $41 miljard aan transacties uitgevoerd. Daarvan had $9 miljard economische waarde, waarbij de verzonden bitcoin effectief van eigenaar wisselde.

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds de opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Meer nieuws

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.