Alles over de nieuwe economie onder één dak.

Drie medewerkers Upbit aangeklaagd voor manipulatie handelsvolume

Peter Slagter
Peter Slagter

De Zuid-Koreaanse Financial Services Commission (FSC) heeft volgens The Korea Times drie medewerkers van crypto-exchange Upbit aangeklaagd. Hen wordt manipulatie van handelsvolume ten laste gelegd.

Exchange

Volgens de toezichthouder zou Upbit op drie momenten tussen oktober 2017 en december 2018 haar handelsvolume artificieel opgeblazen hebben.Volgens de aanklager in Seouls zijn er twee hoge managers van Dunamu - het bedrijf achter Upbit - en een medewerkers van Upbit aangeklaagd.

De FSC heeft de zaak aangespannen tegen Upbit. Een anonieme medewerker van de FSC vertelt:

“Ik maak me zorgen over investeerders die geld verliezen in deze markt door exchanges als Upbit. We moeten ervoor zorgen dat de markt eerlijk en transparant wordt.”

Upbit heeft op de aantijgingen gereageerd en noemt ze volstrekt bezijden de waarheid: "Upbit heeft nog nooit assets geliquideerd die verkregen zijn via fraude of fraudulente assets gebruikt in transacties."

In september kondigde Upbit via Dunamu aan dat het een exchange wilde openen in Singapore. Een maand eerder kwam Upbit naar buiten met winstcijfers over kwartaal 3: $100 miljoen. Eerder deze week kwam ook Bithumb naar buiten met het bericht onschuldig te zijn aan marktmanipulatie.

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds de opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Meer nieuws

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.