Alles over de nieuwe economie onder één dak.

Bitcoin daalt naar plek 18 op China's crypto-ranglijst, EOS blijft koploper

Peter Slagter
Peter Slagter

China's Center for Information and Industry Development (CCID) heeft de 8e editie van haar crypto-ranglijst gepubliceerd. Bitcoin zakt naar plek 18. De top 3 bestaat uit EOS, Ethereum, en GXChain. We hebben de resultaten op een rij gezet.

Markt Bitcoin

De CCID valt onder het ministerie van Industrie en Informatie Technologie, en publiceert maandelijks een ranglijst van crypto- en blockchainprojecten. In de meest recente editie zijn 34 projecten beoordeeld.

Volgens de CCID doen vooral publieke blockchains het goed, gegeven dat ze schaalbaar (snel) zijn en de mogelijkheid bieden om applicaties op te bouwen en publiceren. EOS voert voor de zevende keer op rij de lijst aan. Ethereum staat op nummer 2, en GXChain sluit de top 3 af.

De eerste editie van de ranglijst werd in mei dit jaar gepubliceerd. Sindsdien krijgt de lijst iedere maand een update. Details over specifieke beoordelingen zijn niet bekend. Het agentschap beoordeelt drie kenmerken van een project, te weten de technologie, toepasbaarheid, en creativiteit.

Ontology maakt deze maand haar debuut op de ranglijst. De CCID prijst het project voor z'n architectuur en snelheid, en benoemt expliciet het consensus-algoritme van Ontology. GXChain, een Chinese blockchain-startup, heeft de derde plek overgenomen van BitShares.

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds de opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Meer nieuws

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.