Alles over de nieuwe economie onder één dak.

Japans financieel conglomeraat Mizuho komt met eigen stablecoin

Peter Slagter
Peter Slagter

De Japanse geldgigant Mizuho Financial Group werkt aan een eigen stablecoin om goedkopere (internationale) betalingen mogelijk te maken. De munt is gekoppeld aan de yen, en moet vanaf maart 2019 gebruikt kunnen worden.

Bedrijfsleven

Mizuho Financial Group is een Japans financieel conglomeraat. De onderneming wordt ook wel afgekort tot MHFG of simpelweg Mizuho. De belangrijkste onderdelen van de Mizuho-groep zijn de Mizuho Bank, Mizuho Trust & Banking, en Mizuho Securities. De bank heeft een beursnotering aan de effectenbeurs van Tokio en maakte deel uit van de Nikkei 225 aandelenindex.

Op nikkei.com kwam het plan om een eigen digitale valuta te introduceren aan het licht. Het digitale geld kan beheerd worden met een smartphone app, en betalingen worden gemaakt met gebruik van QR-codes. Het token wordt gekoppeld aan de yen, en kost 1 yen per munt.

Volgens het artikel zijn de kosten die winkeliers moeten betalen om de munt te kunnen accepteren flink lager dan de kosten die zijn verbonden aan de ondersteuning van conventionele credit cards. Aan het versturen van transacties tussen wallet-gebruikers zouden geen kosten verbonden zijn.

De bank zou al 60 regionale banken aangesloten hebben om op deze manier cashloze betalingen te promoten. De banken die zich aansluiten mogen de dienst gaan leveren onder één (nog bekend te maken) naam.

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds de opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Meer nieuws

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.