Alles over de nieuwe economie onder één dak.

Verenigde Naties brengt blockchainplatform voor telegeneeskunde naar Oost-Afrika

Peter Slagter
Peter Slagter

Uit een brief gericht aan Cointelegraph blijkt dat de Verenigde Naties in gesprek is met doc․com, een blockchainplatform voor telegeneeskunde. Beide partijen willen basale zorgdiensten gratis toegankelijk maken in het oosten van Afrika.

Adoptie

Het initiatief komt vanuit de United Nations Office on Drugs and Crime (UNODC). Naar verluid gaat deze tak van de VN samenwerken met doc.com. Doc.com is een blockchainplatform (met een eigen cryptovaluta) gericht op het leveren van gratis (basale) gezondheidszorg. 

In een officiële brief van Amado Philip de Andres, UNODC-representant voor de regio Oost-Afrika, wordt de bereidheid om samen te werken uitgesproken. Via de samenwerking met de VN kan doc.com haar diensten verder uitbreiden.

Tot nu toe heeft doc.com in 20 landen haar diensten kunnen leveren. Recent werd een kantoor in Amerika geopend. Het data- en zorgsysteem gebruikt een eigen ERC-token, MTC. Die is vrij verhandelbaar op verschillende exchanges, zoals Coinbene en Kucoin. Volgens de website hebben meer dan 130.000 mensen gebruik gemaakt van telegeneeskunde, en 70.000 van telepsychologie.

De VN is vaker in het nieuws met blockchain-initiatieven. Het gaat vaak om humanitaire doeleinden. Zo gebruikt het de Ethereum-blockchain om coupons onder vluchtelingen in Syrië te distribueren. Ook doet de VN een poging om internationale kinderhandel te bemoeilijken met het gebruik van een blockchain-identificatiesysteem.

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds de opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Meer nieuws

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.