Alles over cryptogeld, in gewone mensentaal.

Chinees onderzoek: 40 procent respondenten wil in crypto investeren, 63 procent ziet nut crypto niet

Peter

Uit Chinees onderzoek blijkt dat 40% van de 4.200 respondenten in de toekomst in cryptovaluta wil investeren. Opvallend is dat een grote meerderheid (63%) het nut van cryptovaluta als betaalmiddel niet ziet. Dit zijn de onderzoeksresultaten.

De onderzoeksresultaten zijn naar buiten gebracht via de Chinese nieuwssite 8btc op 26 december. Het onderzoek zelf is gehouden door PANews onder 4.980 mensen. Daarvan zijn 4.200 valide inzendingen teruggekomen.

Bijna alle ondervraagden hebben weleens gehoord van "iets van digitaal geld" (98,22%). Van die groep heeft ongeveer 50% concreet gehoord of gelezen over cryptovaluta, digitale valuta, en bitcoin. Ook de term blockchain is in populariteit gestegen; 42,3% van de respondenten kan erover vertellen. Voor het woord token is een veel kleiner publiek, slechts 22% kende het concept van op blockchain gebaseerde tokens.

Van de 1.777 mensen die het woord blockchain hebben gehoord, geven slechts 372 mensen aan dat ze het concept goed kennen. Van alle respondenten heeft 14,24% in cryptovaluta geïnvesteerd, en 82,81% ziet cryptovaluta als nieuwe asset class om in te investeren.

Bijna 40% van alle ondervraagden zijn bereid in de toekomst in cryptovaluta te investeren. Investeren in conventionele aandelen of vastgoed staat nog boven cryptovaluta, maar investeren in cryptovaluta is populairder dan beleggen in buitenlandse valuta of sparen.

Als grootste hindernis om deel te nemen aan de cryptomarkt wordt de complexiteit van wallets en exchanges genoemd. De beweeglijkheid van prijzen is van minder grote zorg. Gebrek aan goede regelgeving is voor grotere investeerders een pijnpunt.

Bron

Verder lezen? Dit nieuwsbericht is gebaseerd op het volgende artikel: https://cointelegraph.com/news/chinese-survey-finds-nearly-40-percent-of-respondents-would-invest-in-crypto.

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.