Alles over de nieuwe economie onder één dak.

New York opent blockchaincentrum midden in stadsdeel Manhattan

Peter Slagter
Peter Slagter

Midden in de cryptowinter wordt er in New York City een blockchaincentrum geopend. Op donderdag 10 januari werd door het New Yorkse Economic Development Corporation (EDC) het lint doorgeknipt. Waarom eigenlijk?

Regionaal

De reden is eenvoudig: het EDC zit erin voor de lange termijn, aldus een directeur. “Het is een opkomende technologie, dus het is logisch dat er onzekerheid is over de totstandkoming ervan. We weten niet hoe de toekomst eruit ziet, maar we willen zeker weten betrokken zijn bij de vorming ervan.”

Microsoft en IBM

Het blockchaincentrum staat midden in het trendy Flatiron-district in Manhattan. Daar zijn ook andere crypto- en tech-startups gevestigd. Dit deel van de stad wordt daarom Silicon Alley genoemd. Een kleinere versie van California's Silicon Valley.

Het centrum gaat programmeer-cursussen aanbieden en houdt lezingen om het bewustzijn en de adoptie van blockchain te vergroten. 

De financiering van het centrum is geregeld door Global Blockchain Business Council (een handelsgroep) en de durfkapitalist FuturePerfect Ventures. New York zelf heeft een eenmalige bijdrage van $100.000 gedaan. Daarnaast ontving het centrum financiële bijdragen van Microsoft en IBM. 

Blockchain gemeengoed?

Eerder schreven we al dat MIT Technology Review, van originie terughoudend ten aanzien van blockchaintechnologie, verwacht dat blockchain in 2019 zo normaal wordt, dat het "saai" begint te worden.

Ook de top van de financiële markt is in 2018 gaan investeren in blockchain-startups. Zo maakte Venrock, de investeringstak van de Rockefeller-familie, bekend geld te steken in deze bedrijven.

Een blockchaincentrum midden in een belangrijke Amerikaanse stad is ook een ontwikkeling die bijdraagt aan het normaal worden van de technologie. Het is overigens afwachten of cryptovaluta daar ook profijt van hebben.

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds de opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Meer nieuws

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.