Alles over de nieuwe economie onder één dak.

Bittrex lanceert OTC-handelskantoor met 200 cryptovaluta

Peter Slagter
Peter Slagter

De Amerikaanse crypto exchange Bittrex heeft een eigen over-the-counter (OTC) handelskantoor geopend. Bevoegde gebruikers kunnen zo “snel en handig assets verhandelen”. Er worden bijna 200 valuta ondersteund. Dit is wat er bekend is.

Exchange

Over-the-Counter (OTC)

OTC is een term uit de financiële wereld. Het heeft betrekking op financiële transacties die niet via de beurs verlopen, maar die direct tussen twee partijen afgesloten worden.

Bij standaard-transacties is er één centrale wederpartij die de risico's op zich neemt met betrekking tot levering en betaling. OTC-transacties worden afgesloten tussen twee partijen, zonder tussenkomst van een centrale partij. Het voordeel is dat het goedkoper kan zijn. Risico's zijn dat de transacties niet anoniem zijn, en dat de wederpartij failliet kan gaan.

Bittrex

Bittrex is een in Amerika gevestigde exchange en staat rond nummer 50 op de wereldranglijst. Om 19:00u vanavond wordt de OTC-handel op Bittrex geopend. CEO Bill Shihara noemt het een "baanbrekende manier om te handelen", en noemt daarbij het aantal tokens dat beschikbaar is op het nieuwe platform.

Shihara:

“Ten opzichte van andere OTC-handelskantoren behoort het aanbod van Bittrex tot de top. Voor ons is het nog een manier om de adoptie van blockchaintechnologie wereldwijd te verbeteren. En voor onze klanten een manier om snel, makkelijk en met prijszekerheid grote hoeveelheden digitale assets te verhandelen.”

Om te mogen handelen op Bittrex moet je account eerst goedgekeurd worden. Typische orders hebben een waarde van $250.000 of hoger, dus als kleine vis heb je er waarschijnlijk weinig te zoeken.

Bittrex gaat de concurrentie aan met Coinbase en Poloniex. De OTC-dienst van Coinbase is beperkt tot institutionele beleggers, en op dit moment beperkt tot klanten van Coinbase Prime. Poloniex kwam afgelopen maand met een eigen OTC-handelskantoor.

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds e opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.