Alles over de nieuwe economie onder één dak.

A. Favre & Fils komt met Zwitsers horloge met ingebouwde crypto-wallet

Peter Slagter
Peter Slagter

A. Favre & Fils, een prominente Zwitserse producent van dure horloges, heeft een nieuw paradepaardje: een mechanisch horloge met ingebouwde crypto-wallet. Dit is wat je binnenkort op je verlanglijstje kunt zetten.

Bedrijfsleven

Horloge met crypto-wallet

Een digitale portemonnee om je pols. Je kunt er cryptocurrencies als Ethereum, Bitcoin, en Monero op bewaren. Met de horloge kan je ook betalingen uitvoeren.

Het horloge is voorzien van een cold wallet. Dat is een portemonnee die niet verbonden is met het internet. En dat zorgt er weer voor dat niemand bij de wallet kan komen, totdat je zelf met het internet verbindt. 

Voorheen moest je zo'n wallet op een USB-stick of papier opslaan, en opslaan in een kluis. Later kwamen er hardware wallets bij, zoals een Trezor. En nu kan je er ook je horloge voor gebruiken.

A. Favre & Fils kondigde de luxe klok op Twitter aan:

Het is een vooraankondiging waarbij een en ander nog geheimzinnig wordt gehouden. De producent legt bij de introductie de nadruk op het praktische nut van het apparaat:

"We hebben een horloge ontwikkeld dat echt nut biedt voor de crypto-community. Het is niet enkel een apparaat waar je veel geld aan uitgeeft."

De lancering van het eerste prototype staat gepland in het tweede kwartaal van 2019. A. Favre & Fils belooft excellente veiligheid en privacy te bieden. Daar moet je wel diep voor in de buidel tasten: de horloge gaat tussen de €100.000 en €140.000 kosten.

Leuk voor mensen die grote winsten hebben geboekt met bitcoin. En voor de rest gewoon leuk om naar de plaatjes ervan te kijken.

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds e opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.