Alles over de nieuwe economie onder één dak.

ING zet in op blockchain-technologie, tekent grote deal met R3 Corda

Peter Slagter
Peter Slagter

R3, het bedrijf achter het Corda-platform, heeft bekendgemaakt dat ING de handtekening heeft gezet onder een grote deal. ING heeft nu voor de komende 5 jaar genoeg licenties om grootschalig decentrale apps uit te rollen. Dit is er bekend.

Adoptie

R3

R3 is een blockchain-bedrijf dat gericht is op grote bedrijven - enterprises. Vanuit een samenwerkingsverband met meer dan 300 leden wordt Corda, een open-source blockchain-platform, ontwikkeld. Corda Enterprice is de commerciële versie ervan.

Het Corda-platform wordt ingezet in diverse sectoren, waaronder financiële dienstverlening, gezondheidszorg, en de verzekeringswereld.

Grote deal

In een persbericht heeft R3 bekendgemaakt dat ING de handtekening heeft gezet onder een grote deal. ING gaat in ieder geval de komende 5 jaar met R3 in zee om decentrale applicaties, CorDapps, grootschalig in te zetten.

Er draaien al diverse CorDapps in productie, waaronder applicaties die handel faciliteren, processen in de verzekeringswereld faciliteren en werkzaamheden in de context van kapitaalmarkten ondersteunen. Met deze deal kan ING deze en nieuwe CorDapps in gebruik nemen en waar nodig aanpassen aan eigen behoeftes.

Marktleider

Volgens R3 toont ING een pro-actieve houding ten aanzien van blockchaintechnologie, en heeft de bank zich als innovatie-leider gepositioneerd in de financiële sector. ING heeft een groot team dat de voordelen van technologieën als blockchain onderzoekt.

Annerie Vreugdenhil, hoofd van innovatie bij ING: "Wat ons betreft biedt R3 de meest volwassen DLT-oplossing voor de financiële industrie. Deze deal is een grote mijlpaal in onze transitie naar een gedistribueerde economie. We zijn weer een stap dichterbij het uitrollen van DLT-oplossingen voor onze klanten."

Het is niet de eerste keer dat ING zich verbindt aan R3. Vorig jaar december kwam naar buiten dat de bank samen met andere banken de uitgifte van een kortlopende lening op infrastructuur van R3 heeft getest.

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds e opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.