Alles over de nieuwe economie onder één dak.

Zuid-Korea houdt ICO-ban in stand

Peter Slagter
Peter Slagter

De Zuid-Koreaanse Financial Services Commission (FSC) stelt dat de ICO-ban in het land gehandhaafd blijft. Uit onderzoek blijkt dat een aantal tokenprojecten de regels hebben overtreden. Reden om streng op te blijven treden.

Regelgeving

Een ICO-investering is een activiteit waar een "hoog risico aan kleeft", aldus de FSC. Daarom roept het agentschap mensen nogmaals op om voorzichtig om te gaan met investeringen in (nieuwe) tokens. 

De beslissing van de FSC om de huidige ICO-ban in stand te houden is gebaseerd op het resultaat van een onderzoek dat door de Financial Supervisory Service (FSS) is uitgevoerd. Daaruit blijkt dat een aantal ICO's vanuit het buitenland toch Zuid-Koreaanse investeerders hebben bereikt.

In totaal heeft de FSS gesroken met 22 lokale bedrijven die in het buitenland geld hebben opgehaald middels een ICO. In totaal is er door die bedrijven $509 miljoen opgehaald. Via in het buitenland gevestigde bedrijven werden er alsnog zaken gedaan met Zuid-Koreanen. Er werden onder andere Koreaanse whitepapers en marketingmaterialen aangetroffen.

De FSS stelt verder dat sommige van de ICO's belangrijke informatie achter hebben gehouden, zoals een bedrijfsprofiel en financiële statements. In een enkel geval werden zelfs leugens verspreid. Om het verhaal af te maken, schermt de FSS met het rendement: gemiddeld is de waarde van de uitgegeven tokens met 67% gedaald.

Voor de FSC voldoende om streng op te blijven treden, en dicht op de markt te zitten. Of dat het gewenste effect heeft, is nog maar de vraag. Vanuit het buitenland zijn de Zuid-Koreanen kennelijk ook prima te bereiken, en gegeven het internationale karakter van cryptovaluta is het effect van nationale regelgeving beperkt.

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds e opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.