Alles over de nieuwe economie onder één dak.

Nasdaq introduceert indices voor Bitcoin en Ethereum

Peter Slagter
Peter Slagter

Nasdaq, de op 1 na grootste aandelenbeurs ter wereld, gaat vanaf 25 februari realtime informatie aanbieden over Bitcoin en Ethereum. Dat gebeurt met een index: losse referentieprijzen voor 1 BTC en 1 ETH. Een belangrijke stap voor crypto-adoptie?

Exchange Ethereum

BLX en ELX

De Bitcoin Liquid Index (BLX) en de Ethereum Liquid Index (ELX) geven een "realtime spot- en referentieprijs in dollars voor 1 BTC of 1 ETH en is gebaseerd op de meest liquide markten", vertelt Nasdaq in een online statement.

Volgens dat bericht wordt voor de totstandkoming van de indices gebruik gemaakt van data van meerdere exchange. Dat wordt samengevoegd om tot één prijspunt te komen voor Bitcoin en Ethereum. Dat moet handelaars helpen om keuzes te maken over de posities die ze innemen. De methode waarmee de prijs wordt berekend is geverifieerd door onafhankelijke auditors.

Mainstream adoptie

De twee nieuwe indexen worden toegevoegd aan het bestaande aanbod van Nasdaq. Daar is Nasdaq Composite, de belangrijkste index van Nasdaq, onderdeel van. De opname van BLX en ELX aan het bestaande aanbod introduceert Bitcoin en Ethereum bij veel traditionele handelaars op Wall Street en daarbuiten. Het wordt daarom als belangrijke stap voor de adoptie van cryptovaluta gezien.

Nasdaq's bemoeienis met de cryptomarkt wordt door de meeste deelnemers als belangrijk ervaren. Als 's werelds één na grootste aandelenbeurs is het een invloedrijk bedrijf. Er worden aandelen van meer dan 3.400 bedrijven verhandeld, met een totale marktwaarde van meer dan $10 biljoen. De verwachting is dat Nasdaq's ontvankelijkheid voor cryptovaluta een positief effect heeft op de deelname van grote bedrijven aan de cryptomarkt.

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds de opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.