Alles over de nieuwe economie onder één dak.

Duitsland start onderzoek naar potentie van blockchaintechnologie

Peter Slagter
Peter Slagter

Bronnen binnen de overheid van Duitsland stellen dat er een consultatie is gestart naar de potentie van blockchaintechnologie, meldt Reuters. Deze zomer moet er een concrete blockchainstrategie op tafel liggen.

Regelgeving

Een stuk van de taart

Duitsland wil een stuk van de blockchaintaart. De opkomende blockchain-economie trekt toch de aandacht. Berlijn is een hub voor startups, en zo'n 170 ervan doen iets met blockchain, de "distributed ledger technology die de basis vormt voor Bitcoin", aldus Reuters.

Er zou grote interesse zijn vanuit investeerders in diverse markten, zoals de autoindustrie, farmacie, en energiesector. De gedachte is dat kernprocessen getransformeerd kunnen worden met behulp van het gebruik van blockchaintechnologie.

Regels

Ook nu blijkt dat het gebrek aan duidelijke regels een remmende factor is voor de deelname van gevestigde bedrijven. Volgens bronnen van Reuters zijn bedrijven en industriegroepen uitgenodigd om aanbevelingen te geven over het te vormen juridisch kader.

De hoop is dat er op deze manier snel concrete resultaten neergezet kunnen worden. Volgens Reuters is het onduidelijk of het advies direct is omgezet in conceptregels. Die zouden er wel vlot moeten komen: het idee is dat er deze zomer een concrete blockchainstrategie op tafel komt te liggen.

Blockchain-startups spreken zich vaker uit over de last die de markt ondervindt van het gebrek aan duidelijke regels. Desondanks blijven overheden voorzichtig. Er zijn nog weinig grote economieën waar uitgebreide en doelmatige strategieën liggen om de blockchaineconomie op een goede manier groot te brengen. Wellicht gaat Duitsland het goede voorbeeld geven?

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds de opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Meer nieuws

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.