Alles over de nieuwe economie onder één dak.

Elon Musk noemt Bitcoin “briljant”, beter dan papiergeld

Bert Slagter
Bert Slagter

Elon Musk, de oprichter en CEO van Tesla en SpaceX, kwam recent uit de kast: hij is fan van cryptovaluta. In een interview noemt hij Bitcoin's structuur “briljant”. Benieuwd naar het verhaal?

Bitcoin

Beter dan papiergeld

Musk kwam aan het woord tijdens een podcast-interview met investeerder ARK Invest op 19 februari. Hij sprak daarin over de toekomst van zijn bedrijven, en kreeg ook wat vragen over cryptovaluta voor z'n kiezen.

In die context zegt Musk dat hij “Bitcoin's structuur heel briljant vindt”. Musk: “Cryptovaluta omzeilen regulier monetair beleid. [...] Cashgeld verdwijnt. En crypto is een veel betere manier om waarde te versturen dan een stuk papier, dat is zeker.”

Energieprobleem

Dat gezegd hebbende, Musk gaat ook in op problemen die hem ervan weerhouden zijn bedrijven aan cryptovaluta bloot te stellen. Zo noemt hij in de context van Bitcoin het energieverbruik problematisch. Voor een bedrijf dat inzet op duurzame energie kan dat verkeerd uitpakken. Het zou dan vooral om een imagoprobleem gaan.

Het is de eerste keer dat Musk concrete vragen over cryptovaluta beantwoordt. Oktober vorig jaar kwam Musk in het nieuws met een mysterieuze tweet over het kopen van Bitcoin:

Later gaf hij aan dat het om een grap ging: “Bitcoin en Ethereum scammers waren zo overheersend aanwezig op Twitter dat ik besloot mee te doen.”

Bert Slagter

Bert Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Nerd, entrepreneur & weight lifter. Gelooft dat blockchain de infrastructuur en Bitcoin het geldsysteem van de komende decennia wordt. Probeert zichtbaar te maken wat dit betekent voor technologie, economie, bedrijven en samenlevingen. Oprichter van Procurios.

Meer nieuws

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.