Alles over de nieuwe economie onder één dak.

Bitcoin-symbool toegevoegd aan Google's iOS toetsenbord

Peter Slagter
Peter Slagter

Gebruik je iOS en Google's toetsenbord? Dan is nu Bitcoin's ₿-symbool beschikbaar als valuta. Een kleine wijziging, maar volgens velen een groot gebaar: het legitimeert 's werelds belangrijkste cryptomunt. Zo werkt het.

Adoptie Bitcoin

Gboard

Gboard is het toetsenbord van Google die je kunt installeren op iOS. Het biedt wat handige functionaliteit, maar lijkt verder sterk op het (native) toetsenbord van iOS zelf. Met sindskort een groot verschil: Bitcoin's ₿-symbool is te kiezen als valuta.

De ₿ is enkel toegevoegd aan het iOS-toetsenbord. Op Android is het nog niet beschikbaar. Je krijgt toegang tot de popup met alle valutasymbolen door het euro- of dollarsymbool ingedrukt te houden.

Belangrijk signaal?

Is deze stap belangrijk voor de adoptie van Bitcoin? Waarschijnlijk niet. Mensen gaan waarschijnlijk niet de straat op met de vraag of ze met Bitcoin kunnen betalen omdat hun iPhone het symbool ondersteunt.

Maar het staat wel symbool voor goedkeuring van een belangrijk bedrijf. Wat Google doet wordt nauwgezet in de gaten gehouden. Het is zeker niet ondenkbaar dat andere bedrijven en applicaties volgen. 

Een kleine stap, maar wel positieve.

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds e opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

In het kort

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.