Alles over de nieuwe economie onder één dak.

Apple's Steve Wozniak: Bitcoin zou wereldmunt moeten zijn, enorme waardecreatie

De redactie
De redactie

In 2018 zei Steve Wozniak, medeoprichter van Apple, dat Bitcoin de wereldmunt zou moeten zijn. In een interview met Bloomberg werd hem gevraagd of hij daar nog achter staat, nu Bitcoin “zoveel waarde verloren heeft”. Wat was Wozniak's antwoord?

Markt Bitcoin

Waardecreatie

Wozniak sprak vorig jaar bij CNBC over blockchaintechnologie en Bitcoin. In dat gesprek vertelde hij dat wat hem betreft Bitcoin de (enige) wereldmunt zou moeten zijn. Hij onderstreepte daarmee soortgelijke berichten die toentertijd door Jack Dorsey, de CEO van Twitter, naar buiten werden gebracht.

In een interview met Bloomberg sprak Wozniak gisteren over diverse onderwerpen. Ook Bitcoin kwam langs. Wozniak werd gevraagd of hij nog achter bovengenoemde uitspraak staat, nu Bitcoin zoveel waarde verloren heeft. Hij heeft een opvallend antwoord:

“Ik denk niet dat we van waardevernietiging kunnen spreken, maar dat we juist enorme waardecreatie hebben gezien. Psychologie is de drijvende kracht achter financiële markten.”

Uit het antwoord en het gesprek is op te maken dat Wozniak vindt dat Bitcoin en het ecosysteem eromheen waardevoller is geworden. De prijs van Bitcoin lijkt voor Wozniak daarin niet doorslaggevend te zijn.

Het hele interview is hieronder te zien (vanaf 4:06 gaat het over Bitcoin):

Internetgeld

Begin februari was Jack Dorsey, de CEO van Twitter, te gast bij Joe Rogan in de goed beluisterde podcast Joe Rogan Experience. Dorsey sprak over een breed scala aan onderwerpen, waaronder vrijheid van meningsuiting, blockchain, en de bouw van zijn social media imperium.

Tijdens de show stelt Dorsey dat cryptovaluta niet meer verdwijnen, en dat Bitcoin waarschijnlijk wat gebruik en waarde betreft de nummer 1 blijft:

“De wereld zal uiteindelijk één valuta overhouden. Het internet zal één valuta hebben. Waarschijnlijk is dat Bitcoin. Het kan nog 10 jaar duren voordat het allemaal uitgekristalliseerd is.”

Dorsey ziet Bitcoin als verlengstuk van het internet: “Het [Bitcoin] was geboren op internet, gebouwd op internet, getest op internet, en het is van het internet.”

De redactie

De redactie

De gehele redactie van LekkerCryptisch, met Peter Slagter als hoofdredacteur. Wordt gebruikt als auteur voor artikelen als het een inspanning betreft van de redactie als geheel. Eventuele vragen kunnen gesteld worden aan Peter.

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.