Alles over de nieuwe economie onder één dak.

KPMG: helft van techleiders verwacht dat blockchain grote impact heeft komende 3 jaar

Peter Slagter
Peter Slagter

Uit recent onderzoek van KPMG blijkt dat 48% van de techleiders verwacht dat blockchain de manier waarop ze werken gaat veranderen. Een flinke impact op de gevestigde orde dus. We hebben de belangrijkste bevindingen op een rij gezet.

Markt

Het onderzoek (PDF) is gehouden onder 740 leiders in de (fin)techsector. Het is onderdeel van KPMG's jaarlijkse Technology Industry Innovation Survey.

Op de vraag hoe waarschijnlijk men het acht dat blockchain de manier waarop bedrijven werken gaat veranderen, antwoordt 48% “zeer waarschijnlijk / waarschijnlijk”. 24% van de respondenten heeft er niet zo'n uitgesproken mening over, en 27% verwacht dat blockchain een kleine of geen impact zal hebben.

De ondervraagden denken dat de impact op IoT-processen (Internet of Things) het grootst zal zijn. Handel staat op nummer 2, het verbeteren van cybersecurity op nummer 3, en het thema (juridisch bindende) contracten is hekkensluiter.

Eén van de vragen is gericht op de adoptie van blockchaintechnologie. Maar liefst 41% van de respondenten verwacht dat zijn bedrijf blockchaintechnologie in gebruik gaat nemen de komende 3 jaar.

In het kader van adoptie ziet het grootste deel van de ondervraagden efficiëntere processen als grootste voordeel. Differentiatie ten opzichte van concurrenten staat op nummer 2. Kostenreductie en nieuwe (zakelijke) inzichten staan op een gedeelde derde plek.

Ten slotte is gevraagd naar wat men ziet als de grootste uitdagingen en obstakels in de context van de ingebruikname van blockchaintechnologie. Op nummer 1 staat dat het zich nog niet bewezen heeft in de praktijk. Technologische complexiteit staat op nummer 2, en gebrek aan kapitaal op nummer 3.

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds de opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.