Alles over de nieuwe economie onder één dak.

Fidelity's cryptodiensten live voor een kleine selectie klanten

Peter Slagter
Peter Slagter

De grote Amerikaanse vermogensbeheerder Fidelity heeft z'n cryptodiensten voor een select aantal klanten gelanceerd. Op welk type organisaties zijn Fidelity's oplossingen gericht?

Adoptie

Het in Boston gevestigde bedrijf kondigde in oktober aan dat het met een range van producten komt voor grote beleggers. Fidelity is een grote vermogensbeheerder (meer dan 2.500 miljard euro in beheer) met meer dan 27 miljoen klanten wereldwijd.

Soft launch

Aan de lancering is geen grote bombarie voorafgegaan. Er is zelfs geen persbericht gepubliceerd. De geldreus maakte het met een eenvoudige tweet wereldkundig:

Het moment van de aankondiging valt samen met de Blockchain Summit 2019 in Washington DC. Volgens de tweet zijn de diensten van Fidelity gericht op hedgefondsen, familiekantoren, pensioenfondsen, en overige institutionele beleggers.

Met andere woorden: grote beleggers, die voor veel mensen in de cryptowereld de instroom van slim geld vertegenwoordigen.

Bewaardienst?

In de tweet verwijst Fidelity naar een blogpost die het bedrijf eind januari publiceerde. Het is onduidelijk of dat bericht is bewerkt of aangevuld. “We leveren onze initiële diensten aan een beperkte selectie van onze klanten”, leest het bericht.

In veel media wordt gesteld dat het enkel om een bewaardienst gaat - een zogeheten custody service. Dat lijkt gebaseerd te zijn op een eerder artikel dat door Bloomberg is gepubliceerd.

Fidelity zelf stelt dat het om “diensten” (meervoud) gaat, maar wat de gelanceerde dienstverlening precies omvat is onduidelijk.

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds de opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Meer nieuws

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.