Alles over de nieuwe economie onder één dak.

Japanse ‘Amazon’ lanceert eigen cryptocurrency exchange in april

De redactie
De redactie

Rakuten, vaak de ‘Amazon van Japan’ genoemd, lanceert in april z’n eigen cryptocurrency exchange: Rakuten Wallet. De handelslicentie is binnen, en over een paar weken kan de handel starten. Twee zaken vallen op.

Exchange

Rakuten, de Japanse ‘Amazon’

In Japan is Rakuten een bekende naam. Het is een internetbedrijf met een grote elektronica-webshop. De grootste in Japan, en ook op wereldniveau doet Rakuten mee. In 2018 schreef het bedrijf een omzet van 1.100 miljard yen, omgerekend zo’n 9 miljard euro.

Wat opvalt is dat Rakuten vorig jaar al een bestaande exchange overgenomen heeft: Everybody’s Bitcoin. Dat bedrijf komt volledig te vervallen, en gaat op in de nieuw opgerichte organisatie, Rakuten Wallet.

Everybody’s Bitcoin is al sinds 2017 aan het worstelen met Japanse wet- en regelgeving. Aan die worsteling komt met de introductie van Rakuten Wallet een eind: de handelslicentie is binnen, en per 1 april gaat de exchange live.

Stevige concurrentie

Een ander opvallende ontwikkeling zijn verschuivingen op de Japanse cryptomarkt. Deze week werd ook bekend dat Yahoo Japan voor 40% eigenaar wordt van de cryptocurrency exchange TaoTao.

Ook TaoTao heeft alles op orde en gaat binnenkort live. De race wordt waarschijnlijk door Rakuten gewonnen, aangezien TaoTao naar verluidt in mei de deuren opent.

In de loop van 2018 heeft de Japanse financiële waakhond, de Financial Services Agency (FSA), de eisen aan cryptocurrency exchanges flink aangescherpt. Sindsdien is de Japanse cryptomarkt aanzienlijk in ontwikkeling.

De redactie

De redactie

De gehele redactie van LekkerCryptisch, met Peter Slagter als hoofdredacteur. Wordt gebruikt als auteur voor artikelen als het een inspanning betreft van de redactie als geheel. Eventuele vragen kunnen gesteld worden aan Peter.

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.