Alles over de nieuwe economie onder één dak.

Coinbase lanceert eigen betaalkaart, dit zijn je alternatieven

Bert Slagter
Bert Slagter

Recent heeft Coinbase z’n eigen Visa-betaalkaart gelanceerd. Met de kaart kan je bij Coinbase gestalde cryptovaluta stukslaan in de winkel. Maar in eerste instantie enkel in Engeland. Hoe werkt dit? En zijn er alternatieven?

Bedrijfsleven Coinbase

Coinbase Card

De betaalkaart van Coinbase is tot ‘Coinbase Card’ gedoopt. De kaart wordt in samenwerking met Visa op de markt gebracht. Niet erg origineel, maar het betekent wel dat de dekking in orde is. Overal waar je met Visa kunt betalen, kan je met de betaalkaart van Coinbase terecht.

Wat anders is dan bij de meeste betaalkaarten, is dat deze gekoppeld is aan een exchange. Je hoeft dus geen geld ‘op de kaart te zetten’ — de cryptovaluta die je bij Coinbase geparkeerd hebt staan worden direct omgezet in fiatgeld.

De kaart komt met een mobiele applicatie, waarmee klanten de cryptovaluta kunnen selecteren die gebruikt mogen worden om betalingen mee te doen. Alle assets die op Coinbase beschikbaar zijn, kunnen gebruikt worden om mee te betalen.

Coinbase Card is op dit moment enkel in Engeland verkrijgbaar. Het idee is dat de dienst later in heel Europa uitgerold wordt.

Alternatieven

Nog geen Coinbase Card in Nederland dus. Maar als het idee van een crypto-betaalkaart je wel aanstaat, zijn er genoeg alternatieven. We hebben een en ander op een rij gezet.

Opladen via
Naam Type Kosten Wallet Bank CC PayPal
Wirex EFTPOS €€
SpectroCoin EFTPOS
Bitwala Visa €€
Cryptopay Visa €€
TenX Visa
ANXPRO Visa €€€
MCO Visa Card Visa

Overweeg je een betaalkaart aan te schaffen? Zorg ervoor dat je je goed inleest. Bezoek de website, lees de voorwaarden, ga op zoek naar gebruikerservaringen, en spit de veelgestelde vragen door.

Bert Slagter

Bert Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Nerd, entrepreneur & weight lifter. Gelooft dat blockchain de infrastructuur en Bitcoin het geldsysteem van de komende decennia wordt. Probeert zichtbaar te maken wat dit betekent voor technologie, economie, bedrijven en samenlevingen. Oprichter van Procurios.

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.