Leiding Poloniex zwaar gefrustreerd: ‘Amerikaanse cryptobeleid moet veranderen’

‘Het Amerikaanse regime rondom cryptovaluta moet op de schop’, vertelt een gefrustreerde Jeremy Allaire. Hij is CEO van Circle, het bedrijf achter cryptocurrency exchange Poloniex. De steeds striktere regels hebben grote impact op zijn bedrijven.

Exchange

Leiding Poloniex zwaar gefrustreerd: ‘Amerikaanse cryptobeleid moet veranderen’
0%
Bram de Vries
Door Bram de Vries

‘Geofence’ voor negen assets op Poloniex

Onlangs kondigde Poloniex aan dat er negen assets achter een zogeheten geofence worden gezet. Van origine wijst deze term naar het toepassen van een blokkade op content voor gebruikers uit een bepaalde regio. Een voorbeeld is het niet kunnen bekijken van Nederlandse TV-series in het buitenland.

Vanaf woensdag 29 mei kunnen Poloniex-klanten uit Amerika niet meer bij 9 (van de 60) assets. Voor hen worden ARDR, BCN, DCR, GAME, GAS, LSK, NXT, OMNI, en REP uitgeschakeld.

In de aankondiging lezen we dat deze ingreep te maken heeft met “onzekerheden rondom wetgeving in de Amerikaanse markt”. Het is volgens Poloniex “niet met zekerheid te zeggen over Amerikaanse toezichthouders deze assets classificeren als security”.

Dertig medewerkers ontslagen

In gesprek met CoinDesk onthult Allaire dat hij recent dertig medewerkers heeft moeten ontslaan. Dat is ongeveer 10% van het totale medewerkersbestand. Volgens Allaire moet er worden bespaard.

“Deze verandering was nodig vanwege nieuwe marktomstandigheden”, vertelt Allaire. Als meest impactvolle verandering noemt hij de steeds striktere regels die van toepassing zijn op cryptovaluta. “Circle blijft gezond, en blijft zich inzetten voor meer gebalanceerd beleid in de VS”, aldus Allaire.

Zwaar gefrustreerd

In een aparte blogpost vertelt Allaire over de ontstane situatie. “We zijn zwaar gefrustreerd dat we deze stappen moeten nemen”, schrijft Allaire. “Het is het gevolg van de recent door de SEC gepubliceerde leidraad, waarin de toezichthouder een extreem brede definitie van de term ‘security’ aanhoudt.”

De exchange heeft veel feedback gekregen van mensen die betrokken zijn bij de projecten die nu achter de geofence zijn gezet. Voor hen heeft Allaire een duidelijk bericht: ‘op dit moment is het niet anders, maar we gaan het gevecht ermee aan’. Een lang proces waarin kennisdeling met toezichthouders en overheden wereldwijd centraal staat.

Dit artikel heeft deze tags

Over de auteur

Bram de Vries

Bram de Vries

Schrijft al jaren, maar nog relatief kort over de cryptowereld. Nieuwsgierig naar de nieuwe economie, en krijgt bij LekkerCryptisch de mogelijkheid daar actief in te groeien. Kijkt uit naar de komende 3 spannende jaren.

Altijd op de hoogte