Alles over de nieuwe economie onder één dak.

Facebook voor Spaanstaligen (Taringa!) zet in op crypto en blockchain

Facebook voor Spaanstaligen (Taringa!) zet in op crypto en blockchain
0%
Peter Slagter
Peter Slagter

‘Taringa!’ Je denkt wellicht aan een kreet, maar het is de naam van een groot social media-platform gericht op Spaanstaligen. Zondag maakte het bedrijf bekend vol in te zetten op cryptovaluta en blockchaintechnologie. Dit is erover bekend.

Adoptie

Het op Latijns-Amerika gerichte platform maakte de vernieuwde strategie wereldkundig op de eigen website en tijdens Blockchain Summit Latam, een op cryptovaluta en blockchain gerichte conferentie in Mexico City. Naar eigen zeggen heeft Taringa! zich herontdekt en gaan “decentrale technologieën een fundamentele rol spelen”.

Van punten naar munten

Taringa! bestaat al sinds 2004 en was één van de eerste Spaanstalige ‘Web 2.0’-websites ter wereld, ruim voordat de term populair werd door nieuwe initiatieven, zoals Facebook en Twitter. Er zijn meer dan 28 miljoen gebruikers geregistreerd op Taringa!, en in Latijns-Amerika is het de op drie na populairste applicatie in de bekende appstores.

Het platform staat bekend om het puntensysteem waarmee de reputatie van een gebruiker tot uitdrukking gebracht wordt. Er worden niet enkel punten uitgekeerd voor het aangaan van interactie, maar ook voor de kwaliteit ervan.

Op een soortgelijke manier wordt een puntensysteem geïntroduceerd waarvan de punten door gebruikers ten gelde gemaakt kunnen worden. Voor de bouw ervan zijn de handen ineen geslagen met MakerDAO en Airtm (wallet). Het idee is dat gebruikers beloond worden met de munt DAI, de stablecoin van MakerDAO. Vervolgens kunnen gebruikers opgespaarde DAI via Airtm inwisselen voor andere valuta.

Decentralized Finance

Of het bij het nieuwe puntensysteem blijft? Waarschijnlijk niet, maar dat is puur gebaseerd op de uitspraak dat het bedrijf zich heeft herontdekt. In de aankondiging ervan spreekt Taringa! over ‘decentralized finance’, en financiële inclusiviteit. Op dat gebied moet het platform verder ontwikkeld worden, om op die manier bij te dragen aan “economische onafhankelijkheid”.

Het is in ieder geval een heel andere aanpak dan die van Facebook, dat in één keer met een globaal betalingsnetwerk op de proppen kwam. Het bedrijf reageerde onlangs op de eerste reacties die wereldwijd naar buiten kwamen.

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds de opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.