Alles over de nieuwe economie onder één dak.

Bitcoin klimt boven de $10.000, grootste bewegingen bij altcoins

Peter Slagter
Peter Slagter

Bitcoin is terug boven de $10.000, en diverse altcoins zetten positieve cijfers neer. In de top 10 zetten Ethereum en EOS vandaag de beste cijfers neer. Maar of de bulls het voor het zeggen hebben? Twijfelachtig!

Markt Ethereum

Na een korte periode onder de $10.000 heeft Bitcoin (BTC) zich herpakt. Op dit moment wordt 1 bitcoin verhandeld rond de 10.100 dollar (+3,7%). Gisteren lag de bodem tussen de $9.500 en $9.600. Op 17 juli werd een dieptepunt van onder de $9.100 aangetikt.

Van een krachtig herstel is volgens de meeste analisten nog geen sprake. Men verwacht een herleving van de bulls boven de $11.000. Voor Dan Morehead (Pantera Capital) overigens geen reden om zich in te houden. Hij stelt dat Bitcoin dit jaar een prijs van $42.000 per stuk kan bereiken, en $356.000 in 2022.

De nummer twee van de cryptomarkt, Ethereum, doet het vandaag nog beter dan Bitcoin. Na een stijging van meer dan 7% wordt de munt voor meer dan $222 per stuk verhandeld.

Ook Litecoin (LTC), Bitcoin Cash (BCH), en EOS doen het vandaag beter dan Bitcoin. EOS is daarvan de grootste stijger, met een winst van 8,9% ten opzichte van 24 uur geleden.

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds de opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

In het kort

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.