Alles over de nieuwe economie onder één dak.

Amerikanen hebben meer vertrouwen in Bitcoin dan in Libra

Peter Slagter
Peter Slagter

Uit recent onderzoek blijkt dat het merendeel van de Amerikanen meer vertrouwen heeft in Bitcoin dan in Facebook’s Libra. Maar liefst 86% stelt überhaupt niet geïnteresseerd te zijn in Libra. We hebben de kerncijfers op een rij gezet.

Markt Bitcoin

De vragen zijn door CivicScience gesteld aan 1.799 volwassenen. Van de hele groep heeft slechts 5% enige interesse in Libra. De mensen met interesse zijn voornamelijk Facebook-gebruikers tussen de 18 en 24 jaar oud.

Het onderzoek lijkt gericht op het thema ‘vertrouwen’. Niet gek gezien alle kritiek die over Libra is uitgestort de afgelopen weken. 77 procent van alle respondenten geeft aan Facebook überhaupt niet te vertrouwen.

Het wantrouwen ten aanzien van Facebook lijkt diep te zitten. Het bedrijf heeft dan ook heel wat schandalen achter de kiezen rondom privacy en veiligheid. Maar liefst 40 procens van de respondentent stelt meer vertrouwen te hebben in Bitcoin en andere cryptovaluta dan in Libra.

CivicScience sluit af met de notie dat aanvullend onderzoek nodig is om erachter te komen waarom men zich zo voelt als aangegeven in het onderzoek. Het lijkt er in ieder geval sterk op dat men zich liever verbindt aan een decentraal en publiek systeem, dan aan een techgigant met betwistbare intenties.

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds de opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

In het kort

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.