Alles over de nieuwe economie onder één dak.

Belastingdienst VS op jacht naar bezitters van cryptovaluta

Peter Slagter
Peter Slagter

In de Verenigde Staten krijgen meer dan 10.000 mensen een brief van de belastingdienst (IRS). Daarin staat een nadrukkelijke oproep om bezit in cryptovaluta aan te geven. Hoe weet de IRS wie crypto hebben? En wat als ze niets aangeven?

Regionaal

De IRS stuurde vrijdag een persbericht over de zoektocht naar extra belasting de wereld in. “Belastingbetalers moeten deze brieven zeer serieus nemen. Kijk je belastingaangifte na, pas hem aan, en betaal belasting, rente, en boetes”, vertelt IRS-commissaris Chuck Rettig. Zo voert de belastingdienst de druk op.

Zelf noemt de belastingdienst het een ‘educational letter’. Voor het einde van augustus moet die lesbrief bij meer dan 10.000 Amerikanen zijn beland. De namen van deze belastingbetalers zijn verkregen via “diverse inspanningen op het gebied van compliance”, aldus de IRS. Vermoedelijk heeft het agentschap samengewerkt met exchanges in het land.

In de aankondiging wordt ferme taal gebruikt. “Belastingbetalers die hun belasting niet of incorrect aangeven, kunnen boetes en strafrente verwachten”, schrijft de IRS. “In sommige gevallen kunnen belastingbetalers strafrechtelijk vervolgd worden.”

Kleine kans dat je belastingaangifte in de VS moet doen. Behoor je toch tot de doelgroep? Ernst & Young ontwikkelde een tool om het verzamelen van transacties makkelijker te maken.

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds de opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

In het kort

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.