Alles over de nieuwe economie onder één dak.

Britse rechtbank verwerpt zaak van Craig Wright tegen Roger Ver

Peter Slagter
Peter Slagter

Begin mei kreeg Roger Ver (BCH) bericht van Craig Wright (BSV). Ver moest zich komen verantwoorden voor laster en smaad. Maar het loopt anders: de Britse rechter heeft de zaak verworpen, en Wright moet de kosten vergoeden.

Regelgeving

Ver, voorman van Bitcoin Cash, en Wright, het gezicht van Bitcoin SV, zijn beide bekende namen in de cryptowereld. De zaak tussen de kemphanen markeert het begin van een reeks rechtszaken die door Wright zijn aangespannen. Hij vindt dat zijn goede naam wordt besmeurd, en wil daarover zijn gelijk halen in de rechtbank.

In dit geval ging het om een YouTube-video waarin Ver stelt “dat Wright op frauduleuze wijze claimt Satoshi Nakamoto te zijn”. De Britse rechter Sir Matthew Nicklin oordeelt echter dat er “onvoldoende bewijs is voor schade aan zijn reputatie”. Bovendien ziet de rechter niet in waarom deze zaak in Engeland uitgevochten moet worden, en noemt de term ‘libel tourism’ (profiteren van het Engelse rechtssysteem).

Decrypt spreekt een blije Ver: “[Wright] moest me ook €65.000 betalen voor de juridische kosten”. Volgens een woordvoerder van Wright is de zaak “enkel verworpen vanwege de jurisdictie, niet vanwege de inhoud”. Lees de uitspraak om erachter te komen of je het daarmee eens bent.

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds de opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

In het kort

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.