Alles over de nieuwe economie onder één dak.

Blockstream lanceert mining colocatie en BetterHash-pool voor Bitcoin

Bert Slagter
Bert Slagter

Bitcoin-bedrijf Blockstream heeft donderdag de diensten Mining en Pool gelanceerd. Fidelity is al klant en laat haar miners door Blockstream beheren. De mining pool gebruikt het BetterHash-protocol, en dat heeft één groot voordeel.

Bedrijfsleven Bitcoin

Blockstream is een bedrijf dat is opgericht door een aantal Bitcoin-prominenten, waaronder Adam Back, Gregory Maxwell, en Pieter Wuille. Het bedrijf is het meest bekend van het sidechain-ecosysteem waar ze aan bouwen: Liquid Network.

Wat Blockstream betreft zouden mensen en bedrijven die betrokken zijn bij Bitcoin ook moeten deelnemen aan het veilig houden van het netwerk. En daarom lanceert het bedrijf Blockstream Mining. Klanten kunnen hun apparatuur bij Blockstream neerzetten op een koele en stofloze locatie, en zij monitoren en beheren de apparatuur.

Daarnaast komt Blockstream met Pool, de eerste mining pool die gebruikmaakt van het BetterHash-protocol. De kritiek op mining pools is dat het tornt aan de mate waarin Bitcoin is gedecentraliseerd. BetterHash lost dat op door mogelijk te maken dat miners zélf beslissen welke transacties aan een block worden toegevoegd. De pool operator wordt als tussenpersoon uit het proces verwijderd.

BetterHash is warm ontvangen, maar de adoptie ervan moet nog beginnen. En die kar lijkt Blockstream te gaan trekken. Niet zo gek: Blockstream-medewerker Matt Corallo is de bedenker van het protocol.

Bert Slagter

Bert Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Nerd, entrepreneur & weight lifter. Gelooft dat blockchain de infrastructuur en Bitcoin het geldsysteem van de komende decennia wordt. Probeert zichtbaar te maken wat dit betekent voor technologie, economie, bedrijven en samenlevingen. Oprichter van Procurios.

In het kort

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.