Alles over de nieuwe economie onder één dak.

Bitcoin onder de aandacht bij financiële professionals bij Real Vision

Bitcoin onder de aandacht bij financiële professionals bij Real Vision
0%
Bert Slagter
Bert Slagter

Bitcoin beschermt tegen volledig ontspoorde centrale bankiers - dat is de boodschap van Real Vision, de Netflix voor finance, in een serie over "Bitcoin vs. Gold". Groot nieuws voor crypto, want het publiek bestaat uit tienduizenden professionele investeerders.

Adoptie Bitcoin

Veel crypto-sites, podcasts, twitteraars en telegramgroepen hebben vooral bereik onder de fans en believers. Daar hoef je geen groei van te verwachten, want die hebben al een goed gevulde portefeuille.

Real Vision heeft meer dan 50.000 betalende abonnees onder niet-crypto publiek, vooral professionele investeerders en beleggers.

Ze laten experts aan het woord, vaak in de vorm van een interview, om hun perspectief te geven op bepaalde ontwikkelingen in de economie, de markt of de politiek. De laatste maanden kwamen bijvoorbeeld de eerste tekenen van een komende recessie aan bod, een thema waar wij ook uitgebreid over schreven.

En naarmate die wereldwijde recessie de komende 12-18 maanden vorm krijgt, is het belangrijk voor geldbeheerders om te weten wat er allemaal kan gebeuren, en welke opties ze hebben om hun vermogen te beschermen.

Daarom hebben ze twee weken lang het thema "Bitcoin vs. Gold", waarin ze verkennen wat de rol van bitcoin en goud zou kunnen zijn, en wat de verschillen en overeenkomsten zijn.

Noemenswaardig is dat er ruimte is voor Saifedean Ammous en PlanB om de fundamenteel unieke eigenschappen van Bitcoin in alle rust te bespreken. Het model van stock-to-flow sluit beter aan bij de wereld van financiële professionals dan de gebruikelijke ruis op crypto-twitter.

De afgelopen 12 maanden hebben duidelijk gemaakt dat de interesse vanuit de professionele financiële wereld serieus is. De infrastructuur wordt ontwikkeld, de regelgeving wordt duidelijker en de onderbouwing wordt steeds beter.

De manier waarop er tijdens de Libra hearings over gesproken werd, droeg daar zeker ook aan bij: Bitcoin is niet te verbieden, het is niet te stoppen, het is de enige niet-shitcoin.

Het stock-to-flow model voorspelt in de komende twee jaar een groei naar een market cap van boven de 1000 miljard dollar, wat overeenkomt met een dollarkoers van boven de $50.000.

Je zou op basis daarvan een professionele adoptie in twee stappen kunnen voorspellen.

De eerste stap is het innemen van (relatief) kleine posities door de (relatief) avontuurlijke fondsen, waarmee market cap naar die 1000 miljard dollar wordt gebracht.

De tweede stap begint nadat de market cap boven de magische grens van 1000 miljard dollar komt. Dat zou opnieuw het stock-to-flow model bevestigen, maar belangrijker is dat vanaf een dergelijke market cap bitcoin interessant wordt voor de grotere en minder avontuurlijke fondsen.

Dan praten we over 2021-2022, en dat kan de verdere groei naar de halving van 2024 inluiden, waarbij we in een volgende bull market naar een nog veel grotere market cap kunnen groeien. Dat klinkt ver weg, maar dat is realistisch gezien ook wel de hoeveelheid tijd die dergelijke adoptie nodig heeft.

Deze serie video's op Real Vision is een teken van de tijd, namelijk dat er serieus naar bitcoin wordt gekeken. Het is niet meer het gekke internetgeld van nerds en anarchisten. Het is het digitale goud en een geweldige bescherming tegen volledig ontspoorde centrale bankiers.

Meer informatie hier, en de intro-video hieronder!

Bert Slagter

Bert Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Nerd, entrepreneur & weight lifter. Gelooft dat blockchain de infrastructuur en Bitcoin het geldsysteem van de komende decennia wordt. Probeert zichtbaar te maken wat dit betekent voor technologie, economie, bedrijven en samenlevingen. Oprichter van Procurios.

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.