Partner worden

Vind je het belangrijk dat betrouwbare informatie vrij toegankelijk is? En dat steeds meer Nederlanders financiële technologie gaan begrijpen? Draag dan bij aan onafhankelijke (onderzoeks)journalistiek in Nederland!

Het signaal in de ruis

Onze partners noemen we ookwel spartner. Het is de samenvoeging van sponsor en partner. Iedereen die bijdraagt, doet dat in beginsel vanuit een gezamenlijk maatschappelijk belang: Nederland slimmer maken op het gebied van crypto, blockchain, financiële technologie, privacy, en andere opkomende technologieën.

In deze tijd liggen er kansen om gevestigde machtsstructuren te decentraliseren naar het individu. Kenmerkend voor onze partners is de drive om daar aan bij te dragen. Ze zijn wars van scams, non-informatie, clickbaits, en oppervlakkige berichtgeving. Het belang van vrij beschikbare kennis en educatie is groot, en de financiering van educatie wordt gezien als gezamenlijke verantwoordelijkheid.

Al onze partners kennen LekkerCryptisch, vaak vanaf het eerste uur. Ze zijn bekend met onze missie en dat dient als belangrijke vertrouwensbasis voor de samenwerking. Dit zijn de meestgehoorde redenen waarom onze partners een bijdrage doen:

 • ‘Het opleiden van Nederlanders tot slimme en autonome individuen op financieel en technologisch gebied is een belangrijke voorwaarde voor het succes van onze sector. Dat is een gezamenlijk belang en daar dragen we graag aan bij.’

 • ‘Rondom crypto en blockchain horen en lezen we teveel misvattingen en non-informatie. Het is belangrijk dat er in Nederland een gedegen tegengeluid te horen is. Jullie zijn voor veel mensen het signaal in de ruis.’

 • ‘We zijn er als sector voor verantwoordelijk dat we consumenten beschermen tegen de excessieve focus op prijs en kortetermijndenken. Het leidt af van de fundamentele kansen en mogelijkheden die er liggen.’

 • ‘We staan achter het motto “de taart vergroten is slimmer dan vechten om het grootste stuk”. En belangrijker nog: dat die taart er goed verzorgd uitziet. Dat is waar jullie platform steengoed in is.’

Het is geen goed idee om partner te worden van LekkerCryptisch met als primaire drijfveer bezoekers, nieuwe klanten, of aandacht te genereren. Hoewel we dat al onze partners gunnen, waken we ervoor dat het partnerprogramma niet uitgroeit tot de achilleshiel van LekkerCryptisch: zouden we vooral met specifieke activiteiten voor partners bezig zijn, komen we niet toe aan het behalen van onze gezamenlijke missie. Dat is ook waar we de bijdrage voor gebruiken:

 1. Het schrijven over de belangrijkste ontwikkelingen in de Nederlandse en internationale markten. Al onze nieuwsdossiers zijn hier het product van.

 2. Het vastleggen van kennis, data, en andere vormen van informatie in de kennisbank. In 2020 wordt de kennisbank flink aangevuld en qua format aangepast.

 3. De doorontwikkeling van het (web)platform, gericht op het vergroten van manieren waarop bezoekers (nieuwe) kennis kunnen opdoen.

 4. Het leveren van een inhoudelijke bijdrage aan podcasts en andere media.

Dankzij de bijdragen van onze partners kunnen we de tijd nemen om alles wat we schrijven, vertellen, of op een andere manier uitdragen baseren op onderzoek en gesprekken met bedrijven en personen.

Groei

LekkerCryptisch bestaat sinds eind 2017. In maart 2018 plaatsten we ons eerste verhaal, en sindsdien zetten we ons in om een objectieve en onafhankelijke bijdrage te doen aan de ‘nieuwe economie’.

Deze aanpak werpt z’n vruchten af. Regelmatig horen we van lezers dat ze onze content zeer waarderen, en ook in de cijfers is die waardering terug te zien. In 2019 hebben we 350.000 unieke mensen bereikt.

 • Website 120.000 per maand
 • Twitter 11.500+ volgers
 • Telegram 2.000+ leden
 • Facebook 20.000+ bereik
 • Google 500k+ impressies

Op aanvraag geven we graag meer inzicht in de manier waarop ons platform is gegroeid.

Tarieven

Vanaf 1 april 2020 werken we met een vaste tarievenstructuur. Met de verschillende niveaus omarmen we de realiteit dat niet alle schouders even sterk zijn. De niveaus zijn vernoemd naar invloedrijke personen in de geschiedenis van Bitcoin. Neutrale namen, omdat het één niet beter is dan het ander: iedere bijdrage helpt om tot een slimmer Nederland te komen.

We zijn tot een onderverdeling gekomen waarmee we op een sympathieke manier inspelen op de hoogte van de bijdrage. Natuurlijk ben je als partner in de eerste plaats sponsor, maar dat neemt niet weg dat we iedereen naar rato graag bij ons werk betrekken en in het zonnetje zetten.

Haber Back Finney Nakamoto
Maandelijkse bijdrage € 150 € 300 € 500 € 1.000
Zichtbaar in partneroverzicht Ja Ja Ja Ja
Benoeming in aankondigingen op Telegram Ja Ja Ja Ja
Toegang tot jaarlijkse partnerborrel Ja Ja Ja Ja
Eigen partnerpagina op de website Nee Ja Ja Ja
Onderdeel van partner spotlight Nee Ja Ja Ja
Eigen content op partnerpagina Nee Ja Ja Ja
Willekeurig zichtbaar onder ieder artikel Nee Nee Ja Ja
Zichtbaar op door LC georganiseerde events Nee Nee Ja Ja
Gezamenlijke content-agenda Nee Nee Ja Ja
Behartiging gezamenlijke belangen Nee Nee Ja Ja
Gegarandeerd zichtbaar onder ieder artikel Nee Nee Nee Ja
Gezamenlijke productie kennisbank-serie Nee Nee Nee Ja
Persberichten 1 per jaar 1 per jaar 2 per jaar 4 per jaar
We zouden graag alle mensen, bedrijven, en initiatieven die aan een gezonde sector bijdragen aandacht geven. De realiteit is dat tijd het schaarste goed is. Daarom zijn aan partnering gerelateerde tijdsintensieve activiteiten zoveel mogelijk beperkt. Zo kunnen we ons concentreren op onze missie: iedere lezer wat slimmer laten vertrekken en de gezamenlijke taart vergroten.

Ten slotte: het staat je vrij om als partner te beslissen geen gebruik te maken van bovenstaande perks. Een deel van onze partners heeft ervoor gekozen enkel financieel bij te dragen. Hun argument: “steek alle beschikbare tijd en energie in de productie van waardevolle content”.

Aanmelden

Kies de bijdrage die het best bij je past. Ander idee? Je kan hieronder je opmerking(en) achterlaten.

Altijd op de hoogte