Partnervragen

De meestgestelde vragen over de samenwerking tussen LekkerCryptisch en marktpartijen.

Veelgestelde vragen

Wat is het doel van het partnerprogramma?

In een platform zoals LekkerCryptisch gaat veel werk zitten en vanzelfsprekend zijn er kosten aan verbonden. Het partnerprogramma is in het leven geroepen om die kosten te kunnen dragen zonder dat onze lezers daar last van hebben.

De bijdragen van onze partners maken mogelijk dat:

  • Alles wat we schrijven voor iedereen gratis toegankelijk is en blijft.
  • We geen gebruik hoeven te maken van externe advertentienetwerken.
  • We geen gebruik hoeven te maken van verborgen advertenties, zoals referral links.
  • We geen enkele informatie over onze bezoekers hoeven te verzamelen.

Onze achterliggende drijfveer is om Nederland zonder enige drempel te voorzien van hoogwaardige informatie gerelateerd aan economie en (financiële) technologie. Als je LekkerCryptisch zou willen categoriseren, past scholing en onderwijs het best bij onze missie.

Kan iedere organisatie partner worden?

We willen graag een breed partnernetwerk opbouwen, waarin het hele ecosysteem vertegenwoordigd is. De diversiteit geeft ons verschillende perspectieven op technologische en maatschappelijke ontwikkelingen.

Tegelijkertijd willen we dat alle partners de gedeelde missie hebben om financiële technologie in het algemeen, en blockchain-technologie en cryptovaluta in het bijzonder, te laten floreren.

Daarom onderzoeken we met een kritische blik onze potentiële partners, zodat wij en de andere partners achter de ethos en activiteiten kunnen staan. We letten daarbij op:

  • Positieve betrokkenheid bij de community, bijvoorbeeld op evenementen en op social media.
  • Gericht op het belang van de gebruiker, bijvoorbeeld door bereikbaarheid, transparantie en gebruiksvriendelijkheid.
  • Expliciete bijdrage aan het ecosysteem, bijvoorbeeld door ontwikkeling van technologie of diensten.
  • Opereert binnen de kaders van de wet. Geen fraude, oplichting, scam, of een andere vorm van misbruik, zoals spam.

Het onderzoek omvat desk research, gesprekken binnen de community, en persoonlijke gesprekken met de potentiële partner. Als we van een bestaande partner constateren dat deze op een van de punten niet meer aansluit, dan zeggen we de samenwerking op per eerstvolgende mogelijkheid.

Tenslotte moet ons partnerprogramma, waarin de nadruk op sponsoring ligt, bij het bedrijf passen. Organisaties die primair zoeken naar advertentie- of marketingkanalen zijn bij ons niet aan het juiste adres.

Wat hebben partners aan een samenwerking?

Onze partners vinden het in de eerste plaats belangrijk dat er een platform als LekkerCryptisch actief is op de Nederlandse markt en toegankelijk is voor iedereen. Dat willen wij én zij graag zo houden. Een deel van onze partners hecht daarnaast waarde aan de zichtbaarheid die het oplevert.

Wat betalen partners voor de samenwerking?

De tarieven zijn onderverdeeld in vier vaste categorieën. Meer daarover lees je op deze pagina.

Zijn het partners of sponsors?

Beide. Ons partnermodel is een hybride vorm tussen partnering en sponsoring. Naast dat het partnerbedrijven zichtbaarheid oplevert, zoeken we actief de samenwerking op. Onder andere om de financiële markt te kunnen belichten vanaf hun – vaak unieke – perspectief.

Kan er op LekkerCryptisch.nl geadverteerd worden?

Ja, maar niet op de gebruikelijke wijze. We plaatsen bijvoorbeeld geen advertenties puur om een product of dienst verkocht te krijgen. Ook zal je bij ons geen advertenties tegenkomen die aangeleverd worden door externe diensten.

Het is wel mogelijk om een product of dienst inhoudelijk door ons onder de loep te laten nemen. Dat kan leiden tot één of meer nieuwsberichten, kennisbankartikelen, of opiniestukken. Inhoudelijk heeft LekkerCryptisch echter altijd de eindredactie. Er kan geen content gekocht worden. Als een artikel tot stand is gekomen in samenwerking met een bedrijf of organisatie, wordt dat altijd duidelijk bij het artikel vermeld.

Blijft LekkerCryptisch wel onafhankelijk?

Jazeker. De (eind)redactie van alle content op de website ligt bij LekkerCryptisch. Samenwerkingen met partners of andere organisaties beïnvloeden niet wat en wanneer we publiceren. Als een specifiek artikel tot stand is gekomen door een (financiële) bijdrage, is dat er duidelijk bij vermeld.

Altijd op de hoogte