Dusk Network

Privacy blockchain voor financiële toepassingen

Dusk Network maakt innovatieve technologie voor de financiële wereld waarmee elke grote onderneming in staat is om op schaal samen te werken, te voldoen aan compliance-eisen en ervoor te zorgen dat persoonlijke en transactiegegevens vertrouwelijk blijven.

Technologie voor effecten

Dusk Network werkt aan een wereldwijd ecosysteem voor financiële toepassingen. Centraal in dat ecosysteem staat Dusk’s eigen blockchainnetwerk. Dat netwerk wordt door bedrijven gebruikt voor de uitgifte van, handel in en het beheer van programmeerbare digitale activa.

De ambitie van Dusk Network is om voor grote ondernemingen mogelijk te maken op schaal samen te werken, op een manier die voldoet aan wet- en regelgeving en waarop persoonlijke en transactiegegevens vertrouwelijk blijven.

Privacy first

Voorheen was het voor aanbieders van financiële diensten lastig om de vruchten te plukken van blockchaintechnologie, omdat er geen manier was om vertrouwelijke informatie privé en veilig te houden. Met de lancering van Dusk’s publieke privacy blockchain (2020) is met overtuiging in dit gat in de financiële sector gesprongen.

Eigen infrastructuur

De door Dusk gelanceerde infrastructuur bestaat uit de volgende kerncomponenten:

  • Rusk, de virtuele machine waarbinnen smart contracts kunnen worden uitgevoerd zonder vertrouwelijke informatie vrij te geven.
  • PLONK, technologie om statements te kunnen bewijzen zónder de informatie prijs te geven waarop het statement gebaseerd is (zero-knowledge proof).
  • Kelvin, een op snelheid geoptimaliseerde immutable data store.
  • Proof of Blind Bid, een proof of stake-variant gericht op het behoud van anonimiteit van de deelnemers.
  • DUSK, een eigen token dat dient als brandstof voor gebruik van het blockchainnetwerk.
  • XSC, een door Dusk ontwikkelde standaard voor confidential security tokens.

In 2020 is Dusk Network aandeelhouder geworden van Mkb-beurs NPEX. De missie is om de verhandelbaarheid van aandelen en obligaties op de Nederlandse beurs flink op te krikken.

De schouders eronder

Zonder sponsors kan LekkerCryptisch niet goed functioneren. We zijn daarom blij dat 19 sponsors een bijdrage leveren aan onafhankelijke journalistiek in Nederland.

Bekijk alle sponsors

Altijd op de hoogte