Alles over cryptogeld, in gewone mensentaal.

Oprichter ICE is "agnostisch" ten aanzien van Bitcoin's prijs

Peter Slagter
Peter Slagter

De CEO en oprichter van de Intercontinental Exchange (ICE) betrad samen met Kelly Loeffler, de CEO van Bakkt, het podium tijdens CoinDesk's Consensus: Invest. Beiden gaven aan dat de prijs van Bitcoin geen belangrijke factor is.

"We're kind of agnostic on price."

Dat zei Jeffrey Sprecher, de oprichter, voorzitter, en CEO van Intercontinental Exchange (ICE) tijdens een discussie tijdens een conferentie van CoinDesk. Hij reageerde op een vraag over de recente daling van bitcoin's prijs.

Ook voor Kelly Loefler, CEO van Bakkt, is de prijs van bitcoin niet van belang in de context van waar Bakkt aan werkt:

Het gesprek met Sprecher en Loeffler raakte verschillende onderwerpen, waaronder het aantrekken van institutionele beleggers, of Bakkt de competitie aan gaat met Coinbase, en waarom Bakkt recent de lanceerdatum naar achteren heeft geschoven.

Wat betreft het laatste gespreksonderwerp, bevestigde Loeffler dat het deels komt door grote hoeveelheid interesse van klanten. In haar eigen woorden: "the pipeline filled up with customers".

De discussie eindigde met de vraag waarom Bakkt nu vooral op Bitcoin focust. Volgens Sprecher is dat primair omdat de (wereld)markt Bitcoin als belangrijkste cryptomunt heeft geaccepteerd. Sprecher voegt daar aan toe:

"Oftentimes in finance, it’s not about being the best; it turns out about being the broadest and the most commonly accepted. And for whatever reason, bitcoin has sort of became that."

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds de opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Meer nieuws

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.