Alles over cryptogeld, in gewone mensentaal.

Aantal unieke Ethereum-wallets flink gestegen

Peter

Uit data van Etherscan blijkt dat het aantal unieke Ethereum-wallets in 2018 flink is gestegen. Begin januari stond de teller op ~20 miljoen adressen; deze maand werd de 50 miljoen doorbroken. Het aantal actieve wallets is veel lager: 330.000.

De groei lijkt flink door te zetten. Alleen afgelopen zaterdag al kwamen er 167.506 nieuwe wallets bij. Op 4 januari 2018 werd het grootste aantal nieuwe adressen op één dag aangemaakt: 352.888.

Het aantal actieve wallets is veel lager. Volgens data van BitInfoCharts is dat aantal in 2018 zelfs langzaam gedaald. Op 4 januari waren er nog 1.1 miljoen wallets actief. Gedurende die maand zakte dat aantal naar rond de 1 miljoen. In de loop van het jaar is dat aantal verder gezakt, met zo'n 70%, naar 328.400 actieve wallets.

Het aantal actieve bitcoin-wallets ligt volgens Blockchain.com hoger. Die teller staat nu op 461.000. Het hoogtepunt staat op 14 december 2017: toen waren er 1.13 miljoen wallets actief.

Geïnspireerd geraakt? Je kunt hier lezen hoe je zelf een Ethereum-wallet maakt.

Bron

Verder lezen? Dit nieuwsbericht is gebaseerd op het volgende artikel: https://cointelegraph.com/news/ethereum-unique-addresses-break-50-million-active-wallet-number-keeps-dropping.

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.