Alles over de nieuwe economie onder één dak.

OKEx lanceert nieuw bitcoin-derivaat

Peter Slagter
Peter Slagter

OKEx, de op één na grootste cryptocurrency exchange, heeft recent een nieuw verhandelbaar product gelanceerd. Het gaat om een bitcoin-derivaat zonder verloopdatum. Posities kunnen zo voor onbepaalde tijd worden ingenomen.

Exchange Bitcoin

Derivaten zijn afgeleide financiële producten die gebaseerd zijn op een onderliggende waarde. Een derivaat geeft de koper het recht een bepaald goed voor een bepaalde koers te kopen of te verkopen. De meest bekende zijn opties, swaps en futures.

Het nieuwe verhandelbare product bij OKEx is een zogeheten Perpetual Swap. Het is een vergelijkbaar product als het Perpetual Contract van BitMEX. Het enige verschil tussen die twee is de naamgeving en marketing er omheen.

Dit zijn geen standaardproducten in de markt. Het gaat om futures zonder verloopdatum. In essentie is een bitcoin future contract een gok op de prijs van bitcoin op een bepaald moment in de toekomst.

Normaal gesproken neem je zo'n gok in de wetenschap dat de uitkomst ervan op een vast moment bepaald wordt. Dat is de verloopdatum van een contract. Op die datum wordt je contract afgewikkeld. Bij dit nieuwe type contracten is dat anders: je kunt zelf bepalen wanneer het contract afgewikkeld wordt.

Ook traditionele financiële bedirjven komen in 2019 crypto-derivaten. Zo bevestigde Joseph Christinat, VP van Nasdaq's media team, recent aan de Daily Express dat bitcoin-futures komend jaar naar de op één na grootste aandelenbeurs ter wereld komen.

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds de opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Meer nieuws

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.