Alles over de nieuwe economie onder één dak.

"Facebook komt met cryptomunt voor Whatsapp, gaat testen in India"

Peter Slagter
Peter Slagter

Volgens persbureau Bloomberg ontwikkelt Facebook een cryptomunt voor Whatsapp. India zou worden gebruikt als testmarkt, en is met 200 miljoen gebruikers de grootste regio voor Whatsapp. Bloomberg baseert zich op "bronnen dichtbij Facebook".

Adoptie

Facebook zelf heeft op de berichtgeving niet gereageerd. Het is daarom nog enkel hearsay, en daarom is de betrouwbaarheid van de berichtgeving lastig vast te stellen. Omdat het om Facebook gaat, wordt er toch breed aandacht aan gegeven. Zo stelde populaire marktcommentator Anthony Pompliano van podcast "Off the Chain" dat hij "Facebook het belangrijkste bedrijf in crypto vindt".

Als de berichtgeving juist is, ontwikkelt Facebook een stablecoin die gekoppeld is aan de Amerikaanse dollar. De keuze voor een stablecoin is waarschijnlijk geboren vanuit de eis om een stabiele munt te kunnenvoeren. 

De dienst zou eerst gericht zijn op overboekingen naar India vanuit het buitenland. Die markt is in India substantieel. Volgens de Wereldbank werd er in 2017 voor $69 miljard dollar overgeboekt van Indiërs in het buitenland naar familieleden in hun moederland.

Rondom Facebook gaan al langer geruchten. Zo zou Facebook in gesprek zijn met Stellar, kwam recent nog eens naar buiten dat er nieuwe blockchain-medewerkers worden gezocht, en kwam naar buiten dat ex-Paypal-baas David Marcus een nieuwe afdeling gericht op blockchain-activiteiten gaat leiden.

Het kan nog even duren voordat Whatsapp-betalingen mogelijk worden. De anonieme woordvoerder stelt dat het project zich nog in een oriënterende fase bevindt.

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds de opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Meer nieuws

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.