Alles over de nieuwe economie onder één dak.

Kredietverstrekkers doen het goed in de bear market

Peter Slagter
Peter Slagter

Niet alle bedrijven moeten de broekriem aantrekken gedurende de bear market. Volgens Bloomberg profiteren vooral kredietverstrekkers van de markt, omdat ze zowel kopers (of holders) als verkopers van cryptovaluta kunnen bedienen.

Markt

Kredietverstrekkers geven aan dat er sterke vraag komt vanuit mensen die geld moeten lenen, omdat ze hun cryptovaluta niet willen verkopen voor de huidige prijzen. Tegelijkertijd neemt de vraag naar cryptovaluta toe vanuit grote investeerders; zij willen juist geld verdienen indien de koers verder daalt.

Op deze manier eten kredietverstrekkers van twee walletjes. Ze helpen holders om hun rekeningen te kunnen betalen, en maken het mogelijk voor mensen om te gokken op verdere prijsdaling.

BlockFi stelt dat hun omzet en klantenbestand sinds juni 10 keer over de kop is gegaan. Toentertijd investeerde ichael Novogratz’s Galaxy Digital Ventures $52,5 miljoen in het bedrijf. Aave, de eigenaar van ETHLend, heeft recent een kantoor gekopend in Londen en hoopt binnenkort de Amerikaanse markt te betreden. En Salt Lending, waar al 80 medewerkers in dienst zijn, vertelt dat het iedere maand extra medewerkers moet aannemen.

De meeste kredietverstrekkers zijn in 2017 gestart, in eerste instantie als dienstverlener voor mensen die cash nodig hadden en hun bestaande crypto-portefeuille niet wilden aanbreken. Na de prijscrash van 2018 hebben kredietverstrekkers extra rollen op zich genomen. De bear market heeft daarbij geholpen, aldus Michael Moro van Genesis Capital. 

Genesis lanceerde z'n dienstverlening in maart van 2018, en heeft sindsdien meer dan $700 miljoen aan leningen uitgegeven. Op dit moment staan er leningen uit met een totale waarde van $140 miljoen. De meeste daarvan hebben een looptijd van 6 weken.

Ontwikkelingen in de markt van kredietverstrekkers staan in schril contrast met andere delen van de markt. Zo moest Steemit 70% van alle medewerkers ontslaan om te kunnen overleven. Ook bij Ethereum-gigant ConsenSys is een grote reorganisatie nodig.

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds de opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Meer nieuws

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.