Alles over de nieuwe economie onder één dak.

Malta en Andorra zetten diploma's op blockchain

Peter Slagter
Peter Slagter

Zowel Malta als Andorra gaan academische titels vastleggen met behulp van blockchaintechnologie. Ze hopen hiermee “belangrijke informatie” beter te beveiligen en de echtheid ervan te kunnen garanderen.

Adoptie

Twee van Europa's kleinste landen verstevigen hun positie als voorvechters voor blockchaintechnologie en cryptovaluta. Ogenschijnlijk zijn de aankodigingen van de twee landen op elkaar afgestemd. In realiteit is het enkel (on)gelukkige timing.

Andorra

De aankondiging van Andorra kwam naar buiten via EuropaPress.es. Alle titels die dit jaar worden uitgereikt in het hoger onderwijs worden vastgelegd en gecertificeerd middels blockchaintechnologie.

Volgens lokale autoriteiten is het onmogelijk om de titels te verwijderen of te wijzigen. En, ook niet onbelangrijk, de kosten voor de administratie ervan gaan omlaag.

Malta

Iets eerder kwam de minister-president van Malta, Joseph Muscat, naar buiten met soortgelijk nieuws:

Muscat stelt dat Malta het eerste land is waar blockchain op deze manier wordt toegepast. Of hij echt met die eer kan strijken, is nog maar de vraag. Vorig jaar kwam vanuit Maleisië het nieuws dat diploma's worden opgeslagen op NEM's blockchain. Daar is het initiatief genomen vanwege een toenemend aantal meldingen over valse diploma's.

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds de opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

In het kort

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.