Alles over de nieuwe economie onder één dak.

Het houdt niet op...

Leveranciers van Coinbase verkochten klantgegevens aan derde partijen

Peter Slagter
Peter Slagter

Recent was Christine Sandler, salesbaas van Coinbase, op bezoek bij Cheddar. Ze sprak daar over de (beruchte) overname van Neutrino. Terloops noemt Sandler dat leveranciers van Coinbase klantgegevens doorverkochten aan derde partijen. Pardon!?

Exchange Coinbase

Klantgegevens verkocht

Laten we beginnen met het fragment waarin Sandler de uitspraak doet:

In eerste instantie reageerde men inhoudelijk op de overname van Neutrino. Daar was men al boos over, en het optreden van Sandler heeft daar weinig aan veranderd:

Niet veel later kwam het laatste deel van bovenstaand fragment onder de loep te liggen. Sandler: “[...] het was erg belangrijk voor ons om van onze huidige leveranciers weg te migreren. Sterker nog, onze huidige leveranciers verkochten onze klantgegevens aan derde partijen.”

Zo stapelt Coinbase het ene potentiële schandaal op het andere. Bitcoin-ontwikkelaar Udi Wertheimer was er snel bij:

Motie van wantrouwen?

Wat er precies is verkocht door “de leveranciers” van Coinbase is onduidelijk. Maar omdat alle klanten door een gedetailleerd KYC-proces moeten, heeft de exchange potentieel een enorme hoeveelheid (waardevolle) data opgeslagen staan.

Daar bovenop zou Coinbase data bewaren over het gedrag van z'n klanten op de exchange. Dat gebeurt onder de vlag van Amerikaanse belastingwetgeving, en kan externe bedrijven ook interessante inzichten geven.

Van Coinbase is ondertussen niets meer vernomen. De laatste tweet is van 28 februari, evenals het laatste bericht op de officiële weblog van Coinbase. Afwachten dus!

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds de opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.