Alles over de nieuwe economie onder één dak.

Eerste Thaise ICO-platform krijgt groen licht

Eerste Thaise ICO-platform krijgt groen licht
0%
Bram de Vries
Bram de Vries

De SEC van Thailand heeft het eerste ICO-platform goedkeuring gegeven om in werking te treden. Nu enkel nog de goedkeuring van het Ministerie van Handel, en de eerste gereguleerde ICO kan worden gehouden. Gaan STO's volgen?

Regelgeving

Volgens de Bangkok Post hebben SEC-directeurs één ICO-platform uitverkoren om te starten. Althans, als het aan hen ligt. Er zijn nog andere Thaise agentschappen die er hun stempel op moeten drukken, zoals het Ministerie van Handel.

Het platform is ontwikkeld met de eindgebruiker in het achterhoofd. Zo worden ICO's vooraf onderzocht, worden smart contracts aan een audit onderworpen, en zijn er solide KYC-processen die malafide praktijken moeten voorkomen.

De eerste ICO die via het portaal wordt gelanceerd verschijnt “binnenkort”, volgens SEC-directeur Archari Suppiroj. Suppiroj vertelt ook dat een buitenlands bedrijf het ICO-portaal beheert, en dat de eerste goedgekeurde ICO is gekozen uit 8 kandidaten.

Het houden van STO's (security token offerings) lijkt nog wat verder weg. Allereerst moet er een juridisch kader totstandkomen dat bedrijven toelaat aandelen en andere assets digitaal uit te geven. Daarna kan pas gekeken worden naar het op de (primaire) markt brengen van security tokens.

Suppiroj stelt dat het faciliteren van de groei van digitale assets de deuren opent voor institutionele beleggers. Dat zou de groei van de sector stimuleren. “Thailand heeft een constructief milieu ten aanzien van virtuele asset classes, met advocaten en wetgevers die de beweging begrijpen”, aldus Suppiroj.

Vanuit Thailand komen vaker berichten die daar getuige van zijn. In januari werd bekend dat de officiële aandelenbeurs van Thailand (SET) concrete plannen heeft om een eigen cryptocurrency exchange te openen.

Bram de Vries

Bram de Vries

Schrijft al jaren, maar nog relatief kort over de cryptowereld. Nieuwsgierig naar de nieuwe economie, en krijgt bij LekkerCryptisch de mogelijkheid daar actief in te groeien. Kijkt uit naar de komende 3 spannende jaren.

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.