Alles over de nieuwe economie onder één dak.

Krijgen 44 miljoen gebruikers een cryptocurrency wallet via berichten-app KakaoTalk?

Krijgen 44 miljoen gebruikers een cryptocurrency wallet via berichten-app KakaoTalk?
0%
Peter Slagter
Peter Slagter

Interessante ontwikkeling vanuit Zuid-Korea: lokale media stellen dat de berichten-app KakaoTalk een ingebouwde cryptocurrency wallet krijgt. In potentie komen zo 44 miljoen (!) gebruikers in aanraking met cryptovaluta. Dit is erover bekend.

Adoptie

44 miljoen gebruikers

Volgens fnnews.com (en andere lokale media waar het bericht gereproduceerd en bediscussieerd wordt) gaat Kakao ervoor zorgen dat (potentieel) 44 miljoen gebruikers in aanraking komen met een cryptocurrency wallet.

Kakao is nagenoeg de grootste internet-conglomeraat in Zuid-Korea. Het bedrijf zit achter apps als KakaoTalk, KakaoPay, KakaoTaxi, KakaoStory, en KakaoStock. Op z’n minst een zeer dominante speler op de Koreaanse markt te noemen.

Volgens de publicatie zou het Kakao's antwoord zijn op de introductie van Samsung's Blockchain Wallet. Het idee is dat het bedrijf een cryptocurrency wallet gaat integreren in z’n berichten-app, KakaoTalk:

“In navolging op de integratie van Blockchain Keystore [op Samsung-apparaten], gaat de integratie van een crypto-wallet door Kakao, dat gebruikt wordt door een meerderheid in Korea, ervoor zorgen dat blockchain meer gebruikt wordt, en het aantal diensten erop toeneemt.”

Verwacht?

Het is zeker niet de eerste keer dat Kakao in het nieuws komt in de context van blockchaintechnologie en cryptovaluta. In 2018 werd het bedrijf al besproken op CNBC, met de vraag hoe Kakao de technologie in gebruik zou kunnen nemen.

In oktober kwam officieel naar buiten dat Kakao heeft gewerkt aan een eigen blockchain. Het platform heet ‘Klaytn’ en is ontwikkeld door dochteronderneming Ground X.

“Vooraanstaanden in de branche” hebben fnnews verteld dat “KakaoTalk gebruikt gaat worden als cryptocurrency wallet”. Het zou opt-in zijn. Dat wil zeggen dat gebruikers er zelf voor kunnen kiezen of de app ook als wallet moet fungeren.

Een denkrichting is dat Kakao op deze manier ook de adoptie van z’n eigen blockchainnetwerk versnelt. Ook daar zou wellicht een wallet voor gebruikt moeten worden. “Meer dan 80% van de inwoners van Zuid-Korea maakt gebruik van KakaoTalk. De beste manier om een eigen nieuwe dienst uit te rollen.”

Een aantrekkelijk scenario, maar er missen nog veel details. En, niet te vergeten, bevestiging van Kakao zelf. Tot die tijd zijn het enkel geruchten. Van ontwikkelingen die — als ze waar blijken te zijn — weer een mooie bijdrage leveren aan de gewoonwording van cryptovaluta.

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds de opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.