Alles over de nieuwe economie onder één dak.

Soepelere regels voor cryptovaluta in Zuid-Korea in aantocht?

Bert Slagter
Bert Slagter

De overheid van Zuid-Korea overweegt om de regels die nu van toepassing zijn op cryptovaluta aan te passen. “De overheid heeft digitale valuta verkeerd begrepen”, vertelt een parlementslid. Gaat het tij in Zuid-Korea keren?

Regelgeving

Topambtenaren van de Zuid-Koreaanse overheid spraken op 4 april tijdens Deconomy, een aan de digitale economie gerelateerde conferentie in Seoel. Er werd daar uitgesproken dat het juridisch kader dat nu van toepassing is op digitale valuta herzien moet worden “om de groei van de markt te faciliteren”.

Onderlinge communicatie moet beter

Als verbeterpunt wordt de communicatie tussen industrie en overheid genoemd. Alleen als bouwers, leveranciers, en overheid samen aan tafel gaan zitten ontstaat er de mogelijkheid om tot “de juiste richtlijnen te komen”.

Song Hee-kyung, de lijsttrekker van Liberty Korea, vertelde:

“De overheid heeft digitale valute verkeerd begrepen en heeft geprobeert om normen voor fiatvaluta erop toe te passen. Dat levert verschillende problemen op. De industrie staat niet stil en wacht niet op het moment dat toezichthouders met passende regels komen.”

Gepaste voorzichtigheid

Maar, zo stellen de ambtenaren, er is “een conservatieve benadering nodig”. De veiligheid van burgers staat voorop. Recent nog werd Bithumb voor de tweede keer gehackt. Meer dan 3 miljoen EOS en 20 miljoen XRP is buitgemaakt. De totale waarde ervan ligt rond de $20 miljoen.

Ook ICO’s zijn er nog verboden. In februari werd de ICO-ban in het land gehandhaafd door de FSC. Uit onderzoek bleek dat een aantal tokenprojecten de regels hebben overtreden. Reden voor de toezichthouder om streng op te blijven treden.

Deze week sprak Vitalik Buterin het Zuid-Koreaanse parlement toe en deed een bijdrage aan de mogelijke versoepeling van de regels. Buterin had een belangrijk bericht: ‘Cryptovaluta zijn essentieel!

Bert Slagter

Bert Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Nerd, entrepreneur & weight lifter. Gelooft dat blockchain de infrastructuur en Bitcoin het geldsysteem van de komende decennia wordt. Probeert zichtbaar te maken wat dit betekent voor technologie, economie, bedrijven en samenlevingen. Oprichter van Procurios.

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.