Alles over de nieuwe economie onder één dak.

Rakuten’s cryptocurrency exchange geopend voor registraties

Peter Slagter
Peter Slagter

Rakuten, de ‘Amazon van Japan’, is bezig met een eigen cryptocurrency exchange: Rakuten Wallet. Recent maakte de e-commercegigant bekend de deuren te openen. Nieuwe gebruikers kunnen zich nu inschrijven. Een drijfveer voor adoptie in Japan?

Exchange

Rakuten is voor de meeste Nederlanders een onbekende naam. Maar er gaat een gigantisch bedrijf achter schuil. Het is een internetbedrijf dat een grote webshop exploiteert. Het wordt ookwel de Japanse ‘Amazon’ genoemd. In 2018 zette Rakuten een omzet van zo’n 9 miljard euro neer.

Registratie geopend

Eind maart werd bekend dat Rakuten in april de deuren zou openen van de eigen exchange: Rakuten Wallet. Toen werd de datum 1 april genoemd, maar die mijlpaal is blijkbaar niet gehaald. Geen reden om het te bagatelliseren — Rakuten is een grote naam in Azië, en de deelname ervan aan de cryptomarkt zorgt in Japan voor wat balans in de verhalen die worden verteld over crypto.

In een persbericht maakt het bedrijf bekend dat het de deuren heeft geopend voor nieuwe registraties. Er zijn twee voorwaarden:

  1. De gebruiker moet lid zijn van Rakuten.
  2. De gebruiker moet een bankrekening hebben bij Rakuten Bank.

Ja, Rakuten beschikt ook over een eigen banktak. Vooralsnog is de exchange hard gekoppeld aan Rakuten Bank, en verlopen alle stortingen en opnames via Rakuten.

Drijfveer voor adoptie?

Rakuten Wallet gaat in eerste instantie drie cryptovaluta ondersteunen: Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), en Bitcoin Cash (BCH). Op de website van Rakuten wordt over de werking en de voordelen van cryptovaluta uitgebreid verteld.

Vorig jaar nam Rakuten de exchange Everybody’s Bitcoin over. Daar was $2,4 miljoen mee gemoeid. Dat bedrijf komt volledig te vervallen, en gaat op in de nieuw opgerichte organisatie, Rakuten Wallet. Het openen van de registratie is de volgende logische stap in opmars naar de lancering ervan toe.

De nieuwe dienst van Rakuten kan in Japan een belangrijke drijfveer voor adoptie zijn. Klanten die gebruikmaken van de webshop zouden bijvoorbeeld vanuit de Wallet kunnen betalen. Daarnaast staat Rakuten bekend om z’n cashbacks. Ook daar liggen mogelijkheden om klanten te prikkelen van Rakuten Wallet gebruik te maken.

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds de opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.