Alles over de nieuwe economie onder één dak.

Maakt E*Trade zich klaar voor de handel in cryptovaluta?

Bram de Vries
Bram de Vries

Nieuws vanuit Wall Street. Naar verluidt maakt de bekende broker E*Trade zich klaar voor de handel in bitcoin en ether. Krijgen bijna 5 miljoen klanten binnenkort toegang tot de cryptomarkt?

Exchange

E*Trade is voor de meeste Nederlanders waarschijnlijk een onbekende naam. Dat neemt niet weg dat er een bekend bedrijf achter deze naam schuilgaat, dat al 37 jaar bestaat en in het bezit is van een Nasdaq-notering.

E*Trade biedt een handelsplatform aan voor de handel in allerlei producten, waaronder aandelen, ETF’s, futures, en opties. Volgens Bloomberg komt daar een productcategorie bij: cryptovaluta. Let wel: het gaat hier om berichtgeving gebaseerd op een anonieme bron. E*Trade zelf wil er niets over zeggen.

4,9 miljoen klanten

Op 31 december 2018 had E*Trade 4,9 miljoen actieve handelaars op z’n platform. Alle balansen bij elkaar opgeteld kwamen toentertijd neer op een kleine $10 miljard.

Als E*Trade deze stap zet, zou het één van de grootste effectenmakelaars zijn die aan de cryptomarkt deelneemt. Spelers als Coinbase en Robinhood krijgen er dan een belangrijke concurrent bij. Een ander effect is dat het de cryptomarkt legitimeert — het kan de behoedzame investeerder wat vertrouwen geven.

Bewaardienst

Naar verluidt is E*Trade in de afrondende fase met gesprekken met een derde partij voor de opslag van de cryptomunten. Dat suggereert dat klanten niet in bezit zijn van hun eigen private keys. Volgens Bloomberg’s anonieme bron start het bedrijf met het faciliteren van handel in bitcoin en ether. De deur zou open staan voor andere valuta.

Uit onderzoek van Provoke Insights blijkt dat bijna de helft van alle Amerikaanse millennials minder gelooft in de conventionele aandelenmarkt dan in cryptovaluta. Een mogelijke verhaallijn is dat E*Trade op deze manier deze doelgroep gaat aanspreken.

Bram de Vries

Bram de Vries

Schrijft al jaren, maar nog relatief kort over de cryptowereld. Nieuwsgierig naar de nieuwe economie, en krijgt bij LekkerCryptisch de mogelijkheid daar actief in te groeien. Kijkt uit naar de komende 3 spannende jaren.

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.