Alles over de nieuwe economie onder één dak.

Prijs Bitcoin stijgt tot boven $8.900, nieuw hoogtepunt van 2019

Prijs Bitcoin stijgt tot boven $8.900, nieuw hoogtepunt van 2019
0%
Peter Slagter
Peter Slagter

In de nacht van zondag op maandag is de Bitcoin naar een nieuw hoogtepunt van 2019 gestegen. De koers klom tot boven de $8.900. Op het moment van schrijven wisselt 1 BTC voor $8.740 van eigenaar. Hoe nu verder?

Markt Bitcoin

Uitbraak naar boven

Bitcoin stuiterde ruim 8 dagen tussen de $7.700 en $8.300. Dat was een ruime week z’n ‘trading range’. Rond 21:00u op 26 mei brak Bitcoin met hoog volume uit die range. Rond 21:45u stond de teller op $8.500, en een paar uur later bleek rond $8.950 de brandstof op.

Bitcoin brak met deze beweging uit een zogeheten ‘ascending triangle’. Dat is wat men in de context van technische analyse een ‘voortzettingspatroon’ noemt. De stijgende driehoek is hieronder zichtbaar (blauwe lijnen). De afbeelding komt uit onze meest recente technische analyse en is van voor de uitbraak.

Stijging van bijna 12 procent

Bitcoin heeft vanuit cijfermatig perspectief de grootste invloed op de cryptomarkt. Het wordt daarom weleens de ‘moeder der munten’ genoemd. Tijdens een forse stijging is dikwijls zichtbaar dat binnen de markt kapitaal verschuift naar Bitcoin. In dat geval ‘bloeden’ andere valuta — ze zetten rode cijfers neer.

Ditmaal lijkt het mee te vallen. Opvallend is dat een groot deel van de markt de afgelopen 24 uur redelijk overeind is gebleven. Een aantal prominente ‘altcoins’ hebben het zelfs beter gedaan dan Bitcoin, waaronder EOS, LTC, TRX, en BSV.

Hoe verder?

Als we uitzoomen zien we dat we sinds de bodem van 15 december 2018 (~$3.150) intussen zo’n 178% zijn gestegen. Sindsdien is de koers nagenoeg alleen maar omhoog gegaan. Na de stijging naar $5.000 was er sprake van wat consolidatie, maar dat was minimaal.

In onze technische analyse gericht op Bitcoin lees je meer over de verwachtingen voor komende tijd.

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds de opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.